Magyar orvosok szétválaszották a fejüknél összenőtt ikreket
Rafiqul Islam, az ikrek atyja megkönnyebbült és örült. "Az orvosok elválasztották a babáimat. A saját szememmel láttam őket. Most már jól vannak" - mondta Palamna vidéki északnyugati körzetének tanára.
2019. augusztus 13. 10:19

A dakai Katonai Kórházban történt szétválasztás után Csókay csapata elkezdett a sebterületet lágy szövetekkel borítani, amelyeket egy Magyarországon végrehajtott szövet expanziós folyamat generált.

Rafiqul Islam, az ikrek atyja megkönnyebbült és örült. "Az orvosok elválasztották a babáimat. A saját szememmel láttam őket. Most már jól vannak" - mondta Palamna vidéki északnyugati körzetének tanára.

Dicsérte az orvosokat, és hozzátette: "Remélem, hogy a lányaim teljes mértékben felépülnek, egészségesen nőnek fel és normális életet élnek."

A műtét előtt az orvosok azt mondták, hogy az ikrek csak 50% -os eshetőséggel élnek túl.

A magyar jótékonysági intézményt 2002-ben alapította Csókay András idegsebész és Pataki Gergely plasztikai sebész, hogy ingyenes műtétet biztosítson a szegény embereknek Magyarországon és külföldön.

Iszlám és felesége 2017-ben fordultak segítségért a csoporthoz.

Az előző év bangladesi első műtét szakaszában az ikrek agyának közös vérereit 14 órás műtéten elválasztották.

Aztán a januártól kezdődő második hat hónapos szakaszban Rabeya és Rukaya Budapestre költöztek, ahol az orvosok implantátumrendszert helyeztek be, hogy kiterjesszék a fejbőrt és a lágy szövetet.

Több mint 40 plasztikai sebészeti beavatkozásra került sor az expander kitöltésére, a kötszerek cseréjére, valamint a lézer- és regeneráló sebkezelés elvégzésére.

balassi.eu

Az ADPF idegsebészek és plasztikai sebészek aneszteziológusok, radiológusok és gyermekorvosok támogatásával szintén innovatív 3D animációs szoftvereket alkalmaztak a két agy leképezésére.

"Ez volt az egyik legnagyobb kihívást jelentő rendellenesség, amit valaha láttam" - mondta Pataki Gergely az AFP-nek a múlt hónapban.

Az ikrek és a magyar orvosok július végén tértek vissza Bangladesbe, az utolsó műtét előtt.

channelnewsasia.com
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Dömötör Csaba: csak most jön a neheze!
  A koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát minden bizonnyal felváltják a tömeges megbetegedéseké - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
 • Állítsuk meg a gyűlöletvírus terjedését!
  Rév István, a Soros-birodalom egyik legbefolyásosabb szürke eminenciása a házi lapjukat, a Magyar Narancsot felhasználva indítja el útjára a rágalmat, miszerint az országos tisztifőorvos „nem szakember”.
 • Hollik: hazudik az ellenzék az EU-s támogatásról
  Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarországnak a koronavírus elleni védekezéshez - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton.
MTI Hírfelhasználó