Magyar orvosok szétválaszották a fejüknél összenőtt ikreket
Rafiqul Islam, az ikrek atyja megkönnyebbült és örült. "Az orvosok elválasztották a babáimat. A saját szememmel láttam őket. Most már jól vannak" - mondta Palamna vidéki északnyugati körzetének tanára.
2019. augusztus 13. 10:19

A dakai Katonai Kórházban történt szétválasztás után Csókay csapata elkezdett a sebterületet lágy szövetekkel borítani, amelyeket egy Magyarországon végrehajtott szövet expanziós folyamat generált.

Rafiqul Islam, az ikrek atyja megkönnyebbült és örült. "Az orvosok elválasztották a babáimat. A saját szememmel láttam őket. Most már jól vannak" - mondta Palamna vidéki északnyugati körzetének tanára.

Dicsérte az orvosokat, és hozzátette: "Remélem, hogy a lányaim teljes mértékben felépülnek, egészségesen nőnek fel és normális életet élnek."

A műtét előtt az orvosok azt mondták, hogy az ikrek csak 50% -os eshetőséggel élnek túl.

A magyar jótékonysági intézményt 2002-ben alapította Csókay András idegsebész és Pataki Gergely plasztikai sebész, hogy ingyenes műtétet biztosítson a szegény embereknek Magyarországon és külföldön.

Iszlám és felesége 2017-ben fordultak segítségért a csoporthoz.

Az előző év bangladesi első műtét szakaszában az ikrek agyának közös vérereit 14 órás műtéten elválasztották.

Aztán a januártól kezdődő második hat hónapos szakaszban Rabeya és Rukaya Budapestre költöztek, ahol az orvosok implantátumrendszert helyeztek be, hogy kiterjesszék a fejbőrt és a lágy szövetet.

Több mint 40 plasztikai sebészeti beavatkozásra került sor az expander kitöltésére, a kötszerek cseréjére, valamint a lézer- és regeneráló sebkezelés elvégzésére.

balassi.eu

Az ADPF idegsebészek és plasztikai sebészek aneszteziológusok, radiológusok és gyermekorvosok támogatásával szintén innovatív 3D animációs szoftvereket alkalmaztak a két agy leképezésére.

"Ez volt az egyik legnagyobb kihívást jelentő rendellenesség, amit valaha láttam" - mondta Pataki Gergely az AFP-nek a múlt hónapban.

Az ikrek és a magyar orvosok július végén tértek vissza Bangladesbe, az utolsó műtét előtt.

channelnewsasia.com
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó