Magyar orvosok szétválaszották a fejüknél összenőtt ikreket
Rafiqul Islam, az ikrek atyja megkönnyebbült és örült. "Az orvosok elválasztották a babáimat. A saját szememmel láttam őket. Most már jól vannak" - mondta Palamna vidéki északnyugati körzetének tanára.
2019. augusztus 13. 10:19

A dakai Katonai Kórházban történt szétválasztás után Csókay csapata elkezdett a sebterületet lágy szövetekkel borítani, amelyeket egy Magyarországon végrehajtott szövet expanziós folyamat generált.

Rafiqul Islam, az ikrek atyja megkönnyebbült és örült. "Az orvosok elválasztották a babáimat. A saját szememmel láttam őket. Most már jól vannak" - mondta Palamna vidéki északnyugati körzetének tanára.

Dicsérte az orvosokat, és hozzátette: "Remélem, hogy a lányaim teljes mértékben felépülnek, egészségesen nőnek fel és normális életet élnek."

A műtét előtt az orvosok azt mondták, hogy az ikrek csak 50% -os eshetőséggel élnek túl.

A magyar jótékonysági intézményt 2002-ben alapította Csókay András idegsebész és Pataki Gergely plasztikai sebész, hogy ingyenes műtétet biztosítson a szegény embereknek Magyarországon és külföldön.

Iszlám és felesége 2017-ben fordultak segítségért a csoporthoz.

Az előző év bangladesi első műtét szakaszában az ikrek agyának közös vérereit 14 órás műtéten elválasztották.

Aztán a januártól kezdődő második hat hónapos szakaszban Rabeya és Rukaya Budapestre költöztek, ahol az orvosok implantátumrendszert helyeztek be, hogy kiterjesszék a fejbőrt és a lágy szövetet.

Több mint 40 plasztikai sebészeti beavatkozásra került sor az expander kitöltésére, a kötszerek cseréjére, valamint a lézer- és regeneráló sebkezelés elvégzésére.

balassi.eu

Az ADPF idegsebészek és plasztikai sebészek aneszteziológusok, radiológusok és gyermekorvosok támogatásával szintén innovatív 3D animációs szoftvereket alkalmaztak a két agy leképezésére.

"Ez volt az egyik legnagyobb kihívást jelentő rendellenesség, amit valaha láttam" - mondta Pataki Gergely az AFP-nek a múlt hónapban.

Az ikrek és a magyar orvosok július végén tértek vissza Bangladesbe, az utolsó műtét előtt.

channelnewsasia.com
 • Újra kell tanulnunk a demokráciát
  A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
 • Karácsony Gergely lovasszobránál
  De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
 • Választási eredmények
  A vasárnapi önkormányzati választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a következő eredmények születtek.
 • Fontos részleteket mondott a királynő a brexitről
  A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak biztosításáról.
 • A Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormánypártoknak
  A Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormányoldalnak, Budapesten és a nagyvárosokban e miatt estek vissza, ebből le kell vonni a konzekvenciákat – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 műsorában hétfő reggel.
MTI Hírfelhasználó