A Facebook ikondiktatúrája
Vigyázzunk a jelképeinkre, hogy ne lophassák el az álmainkat!
2019. szeptember 7. 10:34

Ma már meg sem lepődünk azon, hogy a Facebook ismét letiltott egy jobboldali közszereplőt, esetleg durván cenzúrázott egy migránsokkal kapcsolatos hírt. De van ennél kifinomultabb fegyvere is a globalizáció zászlóshajójának, amivel a hátországunkat veszi célba Zuckenberg kapitány!

 

A (bálvány)képimádók és a (bálvány)képrombolók örök harcának bibliai alaptörténete, amikor a Sínai-hegyről a kőtáblákkal leereszkedő Mózes azzal kénytelen szembesülni, hogy a szellemi vezetője által magára hagyott nép ismét az aranyborjút imádja (2Móz, 32). Ilyen perspektívából érthető, hogy az újkorra végletesen elszellemiesedő nyugati kultúra („Gutenberg-galaxis”) ma újra visszatalál a képimádathoz – hosszabb szövegeket már alig olvasunk, verbális kommunikációnkat lépten-nyomon ikonokkal, emojikkal és gifekkel tesszük kifejezőbbé. Nem meglepő, hogy a világháló tech-oligarcháin keresztül a globalista elit a képhasználatunkat, a vizuális tudatunkat is igyekszik az ellenőrzése alá vonni.

 

 Mi sem természetesebb, mint hogy a francia szélsőliberális médiumot ért terrortámadás után a Facebook globális népe a francia trikolórt ölti magára, a Pride előtt meg szivárványba öltözik. De érheti bármilyen gyalázatos politikai diszkrimináció vagy akár tettleges erőszak például a határon túli magyar közösségeket, természetesen senki nem gondol arra, hogy Facebook-atyuska majd piros-fehér-zöld (horribilie dictu székely) zászlós borítóképpel fogja elárasztani a digitális csatornáinkat. Lemészárolhatnak – a Nyugat passzív asszisztálása mellett – akárhány közel-keleti vagy afrikai keresztényt, biztosak lehetünk benne, hogy a Zuckenberg-birodalom nem fogja ontani magából a keresztes borítóképeket. Régi mondás: amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek!

 

Egy kicsit alaposabban szemügyre véve a Nagy Testvér sajátos jelnyelvét, az ember rögtön megérti, honnan fúj a szél. Tekintsünk el attól, hogy az emoji küldő applikáció egyik változatában (Samsung-telefon alapbeállítás) az úgynevezett latin kereszt nem fért fel a hindu óm szimbólum, a Dávid-csillag, a dharmacsakra, a jin-jang, a béke-jel, a menóra, az atomjel, a csillagképek nevei és egyéb vallási (?) szimbólumok mellé. Lehet, hogy az arab vagy hindu fejlesztő nem tudott különbséget tenni a latin és az ortodox kereszt között, esetleg úgy gondolta, hogy az utóbbi a Jézus-követők univerzális szimbóluma? Vagy az ateista nyugati programozó ennyire ódzkodott volna a balliberális médiában folyamatosan démonizált katolikusoktól, akiknek vatikáni központja maga a sötét Mordor?

 

 Azt is gondolhatnánk, hogy ha például a meleg büszkeségnek külön emotikonja van – amit ráadásul folyamatosan az arcunkba tolnak –, nyilván más kisebbségi identitások is hasonló figyelmet kapnak. Nyilván van külön jele a vakoknak, a süketnek, a némáknak – eddig azonban nem terjed ki a Facebook szociális és emberijogi érzékenysége. Ennél sokkal fontosabb, hogy külön jele legyen a különböző szivárványcsaládoknak. Így például külön emotikonja van a leszbikus szülők fiúgyerekkel, leszbikus szülők lánygyermekkel, leszbikus szülők ellenkező nemű gyerekekkel, leszbikus szülők két fiúval, leszbikus szülők két lánnyal felállásoknak, valamint ezek férfi homoszexuális változatai is szép rendben megjelennek.

 

 Vigyázzunk a jelképeinkre, hogy ne lophassák el az álmainkat!

 

Geiseric

gondola
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Példátlan erőszakhullám sújtja Amerikát
  Chicagótól New Yorkig és Los Angelesig felrobbantak az utcák: újabb erőszak- és gyilkossághullám sújtja az Egyesült Államok nagyvárosait, különösen a feketék által lakott szegénynegyedeket – miközben több demokrata politikus is a rendvédelmi szervek ellen hergel, addig csecsemők és kisgyerekek is golyó általi halált halnak az utcákon.
 • Orbán: a vírus behurcolása ellen kell védekezni
  A koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, minden egyes újabb magyarországi fertőzésnél megtalálható ugyanis valamilyen külföldi "mozzanat" - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.
 • Az Árpád-házi dinasztia négy és fél évezredes DNS-e
  Az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt - közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken, Budapesten.
MTI Hírfelhasználó