Beépült közéjük egy fideszes
2019. szeptember 11. 00:56

A kormányoldalnak dolgozó személyt találtak a józsefvárosi ellenzéki aktivistacsapatban – mondta Pikó András a Fidesz legyőzésére összeállt ellenzék polgármester-jelöltje.

Fideszes beépített embert talált a kampánycsapatában – mondta Pikó András az ellenzék józsefvárosi közös polgármester-jelöltje, a Klubrádió volt riportere a Megbeszéljük című műsorban.

Az októberi önkormányzati választáson induló jelölt beszámolója szerint miután kiszivárgott az egyik posztja, amelyet az aktivisták számára fenntartott zárt facebookos oldalra tett ki, már tudták a csapatban, hogy a kormánypártnak dolgozó ember is van köztük.

Pikó szerint ezt megerősítette, hogy a Fideszhez került az a szintén a támogatói csoport számára közölt kép is, amelyen a segítők épp a beérkezett ajánlóíveket ellenőrzik, hogy biztosan megfeleljenek az előírásoknak. A Fidesz ezen fotó alapján – amelyen egy szobában emberek számítógépen írnak – próbálta teljesen alaptalanul rájuk húzni a nyilvánosságban, hogy a választók személyes adataiból tiktos adatbázist építenek.

Az ellenzéki jelölt a műsorban megismételte, a részükről semmiféle csalás nem történt, ellenben a Fideszről egyértelműen tudható, hogy szavazatokat vásárol, óvónőket kényszerít kormánypárti ajánlóívek aláírására, a kerületi lapot a saját propagandakiadványaként használja, valamint visszaél a megszerzett adatokkal – lásd Kubatov-listák.

Pikó András arról is beszélt, – amint arra számítottak – annak ellenére, hogy az ellenzéki aktivisták ellenőrizték az ajánlóíveket, a választási bizottság így is sok esetben állapított meg formai hibákat, ezért sok ajánlást veszítettek. Nem úgy a VIII. kerületben hirtelen feltűnt, az ellenzéki szavazatok megosztására alkalmas jelöltek, akiknél a bizottság semmilyen problémát sem talált.

A politikus szerint a Fidesz nem csak gyenge Józsefvárosban, de gyáva is, mert nem állnak ki vitatkozni vele, és olyan plakátokat raknak ki, amelyen nincsenek kormánypárti logók.

Pikó hozzátette, már nem csak az világos, hogy beépült közéjük egy fideszes, hanem azt is tudják, hogy ki ő. És azt is, hogy pontosan mely józsefvárosi fideszes politikusok, csókosok és háttéremberek mennyi pénzhez jutottak politikai jellegű megbízásokkal – a polgármester-jelölt szerint az elmúlt öt év alatt félmilliárd forint került ezekhez az emberekhez.Hozzátette, a korrupt rendszer olajázásra költött közpénzekről szóló információk nyilvánosságra hozása nagyon érzékenyen érinti a Fideszt Józsefvárosban, ezért nem csoda, hogy a kormánypárt megpróbál visszacsapni.

Fideszes tégla Pikó kampánycsapatában

klubradio.hu
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Niedermüller nekiment az egyházaknak Erzsébetvárosban
  A VII. kerületi polgármester, Niedermüller Péter botrányt okozó nyilatkozata óta most tartottak először képviselőtestületi ülést az Erzsébetvárosban. Várható volt, hogy szóba kerül a polgármester nagy felháborodást keltő kijelentése a fehér, keresztény, heteroszexuálisokról, a DK-s kerületvezetés keresztény egyházak iránt viselt ellenszenve azonban tettekben is megmutatkozott.
 • Választás Szlovákiában: a magyar pártok összefogására van szükség
  Fontos kérdés, hogy a három politikai erő összefogásából álló Magyar Közösségi Összefogás bejut-e a parlamentbe. Szakértők szerint magyar párt nélkül nem alakult stabil kormány Szlovákiában.
 • Nem vár a végtelenségig a Fidesz az EPP válaszára
  Az Európai Néppárt tegnap még nem reagált az Orbán Viktor által jegyzett, a néppárt vezetőségének is eljuttatott memorandumra, ám a néppárt spanyol, olasz és francia tagpártjai szívesen vették a reformot sürgető szavakat.
MTI Hírfelhasználó