Úgynevezett Cseh Katalin
2019. szeptember 14. 00:13

Támadások kereszttüzében találta magát Ursula von der Leyen bizottsági elnök, miután az egyik biztosi portfóliónak az Európai életforma védelme nevet adta. A tárcát a görög Margarítisz Szkínász – egykori szóvivő – kapta meg az uniós testület leendő alelnökeként, és magában foglalja az EU-t egzisztenciális kihívás elé állító migráció kérdését. A bizottsági útmutató szerint az európai életforma védelme tehát többek között a migránsok és menedékkérők integrációjának sikerességéről, a sokszínűség és egyenlőség kérdéseiről, illetve az unió új menekültügyi csomagjának kidolgozásáról szólna.

Bár a konzervatív bizottsági elnök egyelőre nem taglalta túl részletesen, hogy mit is ért európai életforma alatt, a liberális és zöld oldalon magától a tárca elnevezésétől is vérszemet kaptak. Ahogy azt a Zöldek egykori választási csúcsjelöltje, Ska Keller a Twitteren megfogalmazta: reméli, hogy az elnök nem lát ellentmondást a „menekültek támogatása” és az európai értékek között. A vitába magyar részről beszállt a momentumos Cseh Katalin is. – Évek óta hallgatom az érveket az „úgynevezett” magyar értékek védelméről. Feldühít, hogy most európai szinten is ezzel szembesülök – mondta a londoni Financial Timesnak Cseh, aki Orbán Viktor migrációellenes retorikáját látja az Európai életforma védelme név mögött megbújni. (...)

 

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Orbán: A baloldal be akarja hozni a migránsokat
    Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján, szombaton Rómában.
  • A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél
    A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítását említette a három hét múlva esedékes önkormányzati választások előtti legfőbb feladatnak egy szombati budapesti sajtótájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.
  • Felívelő korszak elején az ország
    Magyarország megmutatta, hogy sikeres lehet a családokra építő és a bevándorlást elutasító politika, emiatt támadják hazánkat Brüsszelben. Demokratának lenni azonban annyit jelent, hogy nem félünk, ezért kiállunk az igazunkért – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Varga Judit, akit az igazságügyi miniszteri feladatairól és a közelgő önkormányzati választásról is kérdeztünk.
MTI Hírfelhasználó