Rétvári Bence: nőtt a lakosság várható élettartama
Rétvári Bence, aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője is, hangsúlyozta az egészségügy több területén eredményeket ért el Magyarország.
Utoljára frissítve: 2019. szeptember 24. 18:36
2019. szeptember 24. 17:23

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője beszédet mond a kemencei egészségház átadóünnepségén 2019. szeptember 24-én. A háttérben György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára (b), Marton Zsolt váci megyés püspök (b2) és Pongrácz János László, Kemence független polgármestere (j). Az egészségház 166 millió forintos kormányzati támogatásból épült fel, illetve korszerűsítették a háziorvosi és a fogorvosi rendelőt. MTI/Komka Péter

2010 óta Magyarországon a lakosság várható élettartama 74,7 évről 76 évre emelkedett - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Kemencén, a Pest megyei település egészségházának átadóján.

Rétvári Bence, aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője is, hangsúlyozta az egészségügy több területén eredményeket ért el Magyarország.
   
Az államtitkár ezek között említette a 65 év alatti, krónikus betegségben elhunytak számának csökkenését, hozzátéve, az Európai Unióban ebben 10 százalékos, Magyarországon pedig 15 százalékos javulás történt.
   
A parlamenti államtitkár elmondta: a 166 millió forintos kormányzati támogatásból épült fel az egészségház, illetve korszerűsítették a háziorvosi és a fogorvosi rendelőt.
   
Kitért arra is, hogy a mintegy 1000 lakosú településen - szintén kormányzati támogatással - 66,6 millió forintból valósították meg az általános iskola, az óvoda, a polgármesteri hivatal és az idősek otthonának energetikai korszerűsítését. A külterületi utak felújítására, valamint nagy értékű eszközök beszerzésére a település 84,5 millió forintot kapott a vis major alapból, amikor szociális célú tűzifa-támogatásra pedig 1,5 millió forintot.
   
Az új egészségházat Marton Zsolt váci megyéspüspök áldotta meg.
 

MTI
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó