Megdöbbentő hangfelvétel kapott nyilvánosságot: Karácsony Gergely őszödi beszéde
Súlyos állításokat tartalmazó, Karácsony Gergely számára megalázó hangfelvétel bukkant fel szerdán a Herbal Reality youtube-csatornáján.
2019. szeptember 26. 13:04

Súlyos állításokat tartalmazó, Karácsony Gergely számára megalázó hangfelvétel bukkant fel szerdán a Herbal Reality youtube-csatornáján. Mindenképpen érdekes, hogy a hanganyagot nem sokkal később törölték a felületről, azonban több más helyen újra előkerült. Nem is akárhol: ellenzéki médiumokban. Az összevágott felvételen a baloldali főpolgármester-jelölt az MSZP-vel és a politikusaikkal való nagyon rossz kapcsolatát elemzi, olyan megvilágításban, amelyre eddig még nem igazán volt példa. Jól hallhatóan a beszélgetés nem hivatalos környezetben zajlott, mivel az kifejezetten kötetlen hangvételű volt.

Nem csak az elhangzottak az érdekesek, hanem az is, hogyan, és miért került ki két és fél héttel egy belső, ellenzéki beszélgetés az internetre, amely ráadásul az ellenzéki médiumokban jelent meg először.

Az időzítés, a beszélgetésrészletek tartalma, és a hír megjelenésének helye mind arra felé mutat, hogy az ellenzék elengedte a főpolgármester-választást, és Karácsonyból akarnak bűnbakot csinálni, mint aki egyedüli felelőse a budapesti ellenzék nagy vereségéért.

A közvélemény-kutatások mind azt mutatják, hogy Zugló vezetőjének semmi esélye sincs Tarlós István ellen, és az is megfigyelhető, hogy több szövetséges párt (DK) sem annyira iparkodik a kampányban, mint amennyire az elvárható lenne. Mint ismert, tavaly volt egy ehhez kísértetiesen hasonló eset, akkor az országgyűlési kampányban került elő Karácsonyról egy meglehetősen kellemetlen hangfelvétel.

A mostani anyagon a Párbeszéd társelnöke kezdésként arról beszélt, hogy „az a veszély nem fenyeget, hogy a XVII. kerületben Gy. Németh Erzsébet megnyeri a választást.”

Majd az első kérdésre adott válaszában olyan mértékben rajzolódott ki Karácsony alkalmatlansága, kiszolgáltatottsága, mint talán még soha.

„Egy csomó minden rám van bízva, program, tehát ezekkel ők nem foglalkoznak, vagy legalábbis ott, én soha nem egyeztettem senkivel, amik hatalmi kérdéseken túl vannak, ott azt csinálok, amit akarok. Ezekben persze nem. Én úgy működök, hogy viszonylag ritkán csapok az asztalra, és ezt be akarom osztani. Nem egy autoriter ember vagyok, és eddig egyszer volt olyan, hogy azt mondtam, hogy ez így lesz, és akkor az úgy lett.”

Az összevágott felvételen az konkrétan nem hangzott el, hogy az MSZP vezető politikusaival folytatott tárgyalásairól lenne szó, de mivel Horváth Csaba is szóba került, így ez feltételezhető.

Később egy másik MSZP-s vezetőt is szid, Tüttő Katát.

Majd jön a talán legmegdöbbentőbb rész: a zuglói MSZP-sek szét akarják lopni a kerületet. Horváth Csaba sem becsületes szerinte, de legalább óvatos és tudja, miért jár börtön.

Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki.„

Később saját gyengeségéről beszél, sajátos megfogalmazásban: „Az én zsarolási potenciálom az alkalmas arra, hogy dolgokat helyre tegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni, és azt fogják mondani, hogy jó, akkor Gergő, akkor menj.”

Ezután egyértelműen kiderül, hogy maffiamódszerekkel dolgozik a magyar baloldal: „Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (…), tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni.”

Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselőt lényegét tekintve bűnözőnek nevezi. Hiszen mi más is egy olyan ember, aki valakinek a családját fenyegeti.

Karácsony Gergely a 444-nek csak azt hajtogatta, hogy nagy az egység a baloldalon, pártja, a Párbeszéd pedig arról adott ki közleményt, hogy mindenről a Fidesz tehet.

Gulyás Gergely a kormányinfón egyébként elég logikusan úgy értékelte a helyzetet, hogy kiderült, milyen maffiaállapotok uralkodnak a baloldalon.

A teljes cikket IDE kattintva tekinthetik meg.

Karácsony: manipulált felvétellel akarnak megfélemlíteni

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint a Fidesz titkosszolgálati eszközökkel, magánbeszélgetésről készült manipulált hangfelvétellel akarja megfélemlíteni.

Zugló polgármestere csütörtökön, a Facebook-oldalán közzétett írásában arra az interneten megjelent hangfelvételre reagált, amelyben több szocialista politikussal szemben fogalmaz meg erős állításokat. "Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (...) tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni" - mondja a politikus a felvételen.

Karácsony Gergely bejegyzésében úgy fogalmazott, a "habonyi-rogáni fondorlatként létrejött hangfelvételen" nem hangzik el semmi érdemi, amiről ne beszélt volna korábban a nyilvánosság előtt is.

Példaként említette, korábban is szólt arról, hogy gazdasági szereplők megfenyegettek, az ellenzéki oldalon sok vita volt és nála zéró tolerancia van a korrupcióval szemben.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt hangsúlyozta, a Fidesz nem tudja megfélemlíteni, mert valójában "nekik van félnivalójuk". "Ők azok, akik nem mernek vitázni, akik csuklyás embereket küldenek, ők azok, akik félnek a létrejött ellenzéki egységtől" - fejtette ki.

Karácsony Gergely kitért arra is, rengeteget dolgoztak az ellenzéki egységért, az együttműködésük pedig minden nappal erősebb. "Ez egy erős és egymással szolidáris, méltányos szövetség" - tette hozzá.

A Párbeszéd társelnöke aláhúzta, egyikük sem hagyja, hogy "ezt a csapatot bárki meggyengítse". "Mert bennünket nem az érdekek, hanem a közös hit köt össze" - írta Karácsony Gergely. (MTI)

magyarnemzet.hu - origo.hu
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Őszödi beszéd: Majdnem forradalom lett belőle
  14 éve Gyurcsány Ferenc beismerő vallomással felérő monológját máig ismeretlen személyek eljuttatták a Magyar Rádiónak és több más szerkesztőségnek.
 • Balassi, a kortárs
  Itt Esztergomban igyekszünk a méltó módon minden évben többször is megemlékezni róla, különféle rendezvények, pályázatok, múzeumi foglalkozások, vagy tudományos előadások keretén belül. Balassa emlékét kiemelten fontosnak tartjuk közvetíteni.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 7. rész
  Sorozatunk hetedik részében három tájegységre is elbarangolunk. Havas Rezső A magyar tenger című írásában Fiume, mint a magyar koronához csatolt test sok évszázados sorsát eleveníti fel. Schöpflin Aladár pozsonyi diákéveire emlékezik, Vészi József, az egykori aradi gimnazista a legszomorúbb történetű magyar városban átélt megrendítő élményét meséli el.
MTI Hírfelhasználó