Liberális támadás a kereszténység ellen
Miközben a Karácsony Gergely kampányát támogató Sermer Ádám és az ellenzék egy része teret engedne a kábítószer-fogyasztóknak, a vallásgyakorlás szabadságát korlátoznák – hívta fel rá a figyelmet Soltész Miklós. Az államtitkár arról is beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy a baloldal nem egy esetben használt már ki naiv fiatalokat kampánycélokra.
2019. szeptember 28. 13:20

Úgy tűnik, az ellenzék elhárítaná az akadályokat a kábítószerek terjesztése elől, ugyanakkor korlátoznák az egyházak és a vallásgyakorlás szabadságát, ezzel is rombolva a keresztény kultúrát, amely az európai balliberálisok bevándorláspárti politikája miatt eleve veszélyben van – jegyezte meg Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Karácsony Gergely kampányát támogató Sermer Ádám közleményére reagálva.

A liberális politikus, aki – egyebek mellett – a drogliberalizáció támogatásának vállalásához kötötte, hogy visszalépjen az ellenzéki szivárványkoalíció főpolgármester-jelöltjének javára, egy múlt hét végi rendezvény, iskolás gyermekek parlamenti imája kapcsán azt írta: az Országház „közelében sem lenne helye semmilyen egyháznak és annak szimbólumrendszerének”. Karácsony támogatója ezek után egyenlőségjelet tett a nagy világvallások követői, így például a keresztények, valamint a „spagettiszörny” és a „lapos Föld” hívei közé, de azt is sérelmezte, hogy „több esetben óriási kereszteket aggattak a törvényhozás szentélyére”.

A Pápai Missziós Művek Szent Gyermekség Műve által a katolikus mozgalom magyarországi újjáalakulásának tizedik évfordulója alkalmából szervezett rendezvényről ugyanakkor az ellenzéki sajtó a „politikai pedofília” példájaként számolt be, amiért a közösséget levélben köszöntötte Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök, Soltész Miklós államtitkár pedig együtt imádkozott a fiatalokkal.

– Ezek a nagyrészt vidéki katolikus gyerekek nagy örömmel jöttek Budapestre, és teljesen természetesnek tartom, hogy ilyenkor az egyházi programok után felkeresik az Országházat is. Mi kivetnivaló van abban, hogy a Szent Korona közelében közösen imádkoztak az egész nemzetért? Az pedig, hogy a kérésükre mint egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár és mint hívő ember csatlakoztam hozzájuk, nem indokolja a balliberális fröcsögést és álhírgyártást – mondta Soltész Miklós. Az ügyben egyébként Gyurcsány Ferenc is megszólalt, aki tévesen blaszfémiának, azaz istenkáromlásnak nevezte a történteket.

Az államtitkár (jobbra) a parlamenti imán Fotó: MTI/Kovács Attila

Soltész Miklós jelezte: a 2011-es népszámlálási adatok alapján a magyar emberek 55 százaléka valamelyik egyházhoz tartozónak vallja magát, így aki a keresztényeket egy szintre süllyeszti az említett „hívő” csoportokkal, az nemzetünk többségét sértegeti. – Ráadásul a magyar emberek döntő többsége számára felekezeti hovatartozástól függetlenül is fontos a keresztény kultúra, amelyben felnőttünk, és amit most a bevándorláspárti európai baloldal mindenáron el akar törölni, átadva ezzel a teret egy bevándorlókkal teli, vegyes kultúrájú lakosságnak. Keresztény kultúra nélkül viszont többé nem beszélhetnénk Európáról – fűzte hozzá.

– Gyurcsány bírálata különösen visszataszító, hiszen a miniszterelnöksége idején képes volt megtenni azt, hogy előbb bejelenti: titkosszolgálati információk alapján a március 15-i ünnepség megzavarása, a résztvevők elleni támadás valószínűsíthető; majd megtartja a rendezvényt, amelyen gyerekekkel veszi körbe magát, kitéve őket a legnagyobb kockázatnak – idézte fel Soltész Miklós, majd rámutatott arra is: a fiatalok politikai célú kihasználására a közelmúltból talán az államfőt minősíthetetlen jelzőkkel illető Nagy Blanka ellenzéki szerepeltetése a legjobb hazai, a Greta Thurnberg-jelenség pedig a legjobb külföldi példa.

Az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár kitért arra is, hogy a napokban az ex-LMP-s Hadházy Ákos próbálta meg lejárató célra felhasználni a szekszárdi Wunderland német nemzetiségi óvoda felújítását lezáró ünnepséget.

– Az ország­gyűlési képviselő azt állította a közösségi oldalán, hogy egy kampányrendezvényen átadtunk egy gyepet. Valójában Magyarország kormánya több tíz millió forintos hozzájárulásával néhány év alatt az egész intézmény megújult, és ezt ünnepeltük meg – szögezte le Soltész Miklós. Az államtitkár sajnálatát fejezte ki, hogy az a politikus, akinek tavaly év végi, provokatív és agresszív tévészékházas akcióit nem sok szülő állítaná példaként gyerekei elé, láthatóan már nem tud örülni semmi jónak.

Soltész Miklós (KDNP, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára

A kereszténységért szervezett közös imádság az Országházban Fotók: Váli Miklós

magyarnemzet.hu