Szijjártó: A magyar gazdaság lelkét a magyar cégek adják
Több hazai vállalat vált naggyá és stabil beszállítójává a legnagyobb multinacionális társaságoknak.
2019. október 4. 13:24

A fémmegmunkálással és alkatrészgyártással foglalkozó Kovács Kft. új gyárépülete Mezőkövesden, az avatóünnepség napján, 2019. október 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar gazdaság kicsi, de rendkívül nyitott, ezért a nemzetközi nagyvállalatok nagy szerepet játszanak teljesítményének alakításában, ugyanakkor a lelkét mégis a magyar cégek adják - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kovács Kft. pénteki gyáravató ünnepségén, Mezőkövesden.

    Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt évek egyik legfontosabb eredménye, hogy több hazai vállalat vált naggyá és stabil beszállítójává a legnagyobb multinacionális társaságoknak. Ezek a magyar családi vállalkozások kiállták az idő és a verseny próbáját, mennyiségben és minőségben egyaránt folyamatosan világszínvonalat nyújtanak - közölte, megjegyezve: teljesítményük és folyamatos fejlődésük a legbiztosabb alapja annak, hogy a magyar gazdaság a következő években is fenntartsa jelenlegi bővülési ütemét, és mindig legalább 2 százalékkal meghaladja az uniós gazdaság átlagos növekedését.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b4), Fekete Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester (j), ifjabb Kovács István (b) és idősebb Kovács István ügyvezetők (b2) átvágja a nemzeti színű szalagot Kovács Kft. gyáravató ünnepségén Mezőkövesden 2019. október 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt

MTI
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó