Csabi, az intermodiális mostohagyerek
2019. október 9. 00:32

A szocialista Horváth Csaba, Zugló ellenzéki polgármesterjelöltje változtatni szeretne azon a helyzeten, hogy az elmúlt öt évben a XIV. kerület - szerinte - a főváros mostohagyereke volt.

A szocialista politikus keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt, hogy Zugló az elmúlt öt évben minden politikai hányattatása ellenére sokat fejlődött, de nagyon sok lehetőséget is elvesztett, a főváros ugyanis "egy forintot" sem költött a kezelésében lévő zuglói úthálózatra.

Hozzátette: a Nagy Lajos király útjánál nem lehet rosszabb állapotban lévő utat találni Budapesten, a szintén fővárosi kezelésű Bosnyák tér pedig mementója annak, hogy a Fővárosi Önkormányzat elhanyagolja Zuglót.

Horváth Csaba elmondta, polgármesterként egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy elintézze azokat az ügyeket, amelyeket az elmúlt években nem sikerült, mert a fideszes főpolgármester úgy gondolta, a zuglói polgárok nem számítanak.

Tervei között említette egy zuglói Millenáris park létrehozását a villamosremiz területén, ahol szerinte lehetne Zuglónak egy saját színháza is. Ígéretet tett arra is, hogy a kerületben lévő Uzsoki kórház sürgősségi osztályát a kerületi polgárok is igénybe vehetik, ezt ugyanis ma egy adminisztratív hiba miatt nem tehetik meg.

A polgármesterjelölt az Örs vezér tér akadálymentesítését és a Mexikói úti végállomás intermodális csomóponttá alakítását is a nem halogatható tervek közé sorolta. Beszélt az útfelújításokról és azt mondta, a légtérzaj ügyében sokkal hatékonyabb tettekre van szükség.

Kitért arra is, hogy a nyugdíjasoknak biztonságot adó szociális hálót tovább kívánják erősíteni.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője szerint szükség van arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnál jelentősebb érdekérvényesítő képessége legyen a kerületnek. Ezt várják az új polgármestertől, Horváth Csabától - közölte. (..)

Horváth Csaba: Zugló nem lehet tovább a főváros mostohagyereke

 

MTI
Címkék:
 • Budapest felett az ég
  Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
 • Újra kell tanulnunk a demokráciát
  A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
 • Orbán Viktor a brüsszeli EU-csúcson
  A bővítésről folytatott, éjszakába nyúló eszmecsere nem arról szólt, hogy a két ország készen áll-e a tárgyalások megkezdésére, hanem arról, hogy ha az EU azt akarja, hogy tiszteljék, neki magának is tiszteletben kell tartania kötelezettségvállalásait.
 • Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
  A Városliget megújítását jelentő Liget Budapest projekt mellett várhatóan a nagy sportvilágversenyekhez kapcsolódó létesítményfejlesztéseket sem fogja tudni leállítani Karácsony Gergely, mert nincs rá jogi lehetőség. A megválasztott új főpolgármester tegnap mégis kijelentette, élni fog vétójogával a sportberuházások terén.
 • A németek háromnegyede nem mer nyilvánosan politizálni
  A beengedett másfél millió migráns és a romló gazdasági helyzet miatt nagy a nyomás a német eliten, akik a „bennszülötteknek” kedvező politika helyett inkább növelik a nyomást az eltérő véleményekre.
MTI Hírfelhasználó