Csabi, az intermodiális mostohagyerek
2019. október 9. 00:32

A szocialista Horváth Csaba, Zugló ellenzéki polgármesterjelöltje változtatni szeretne azon a helyzeten, hogy az elmúlt öt évben a XIV. kerület - szerinte - a főváros mostohagyereke volt.

A szocialista politikus keddi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt, hogy Zugló az elmúlt öt évben minden politikai hányattatása ellenére sokat fejlődött, de nagyon sok lehetőséget is elvesztett, a főváros ugyanis "egy forintot" sem költött a kezelésében lévő zuglói úthálózatra.

Hozzátette: a Nagy Lajos király útjánál nem lehet rosszabb állapotban lévő utat találni Budapesten, a szintén fővárosi kezelésű Bosnyák tér pedig mementója annak, hogy a Fővárosi Önkormányzat elhanyagolja Zuglót.

Horváth Csaba elmondta, polgármesterként egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy elintézze azokat az ügyeket, amelyeket az elmúlt években nem sikerült, mert a fideszes főpolgármester úgy gondolta, a zuglói polgárok nem számítanak.

Tervei között említette egy zuglói Millenáris park létrehozását a villamosremiz területén, ahol szerinte lehetne Zuglónak egy saját színháza is. Ígéretet tett arra is, hogy a kerületben lévő Uzsoki kórház sürgősségi osztályát a kerületi polgárok is igénybe vehetik, ezt ugyanis ma egy adminisztratív hiba miatt nem tehetik meg.

A polgármesterjelölt az Örs vezér tér akadálymentesítését és a Mexikói úti végállomás intermodális csomóponttá alakítását is a nem halogatható tervek közé sorolta. Beszélt az útfelújításokról és azt mondta, a légtérzaj ügyében sokkal hatékonyabb tettekre van szükség.

Kitért arra is, hogy a nyugdíjasoknak biztonságot adó szociális hálót tovább kívánják erősíteni.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője szerint szükség van arra, hogy a Fővárosi Önkormányzatnál jelentősebb érdekérvényesítő képessége legyen a kerületnek. Ezt várják az új polgármestertől, Horváth Csabától - közölte. (..)

Horváth Csaba: Zugló nem lehet tovább a főváros mostohagyereke

 

MTI
Címkék:
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Donald Tusknak még nincs elege Magyarország bírálásából
  Ezúttal nem vont párhuzamot Magyarország és a náci Németország között, de Donald Tusk immár sokadik alkalommal tett negatív megjegyzéseket Orbán Viktor miniszterelnökről a Respekt című cseh hetilapnak nyilatkozva. Az Európai Néppárt elnöke szerint kizárólag politikai értelemben van mondanivalója a magyar kormányfőnek, baráti módon már aligha. Tusk beszélt arról is: a Fidesz néppárti felfüggesztése, a párt „karanténja” akár hosszasan is elnyúlhat.
 • Ha lejönnek a havasokból
  Bizalmi kérdés, szavahihetőnek tartjuk-e a történészt, amikor azt állítja: igyekszik sokoldalúan bemutatni a különféle élethelyzeteket. Ablonczy Balázst különösen foglalkoztatja, mi mindent fed el Trianon. Traumákról, tévhitekről, illúziókról is olvashatunk a napokban megjelent Ismeretlen Trianon című könyvében.
 • A Magyarország elleni propagandaháború újabb fejezete
  A nyugati média szemében egyfajta kulturális eretnekségnek minősül, hogy a magyar kormány nem hajlandó alávetni magát az Európai Uniót vezető személyiségek tekintélyének, sem a hollywoodi ultraprogresszív konszenzusnak.
MTI Hírfelhasználó