Bayer Zsolt: Asztráltestek
Annyi tanácsot adhatunk a szereplőknek, hogy hamar keressenek egy gondnokot állandóra a külföldi ingatlanokhoz, mert egy ideig nem lesz lehetőségük megjelenni ott személyesen.
2019. október 10. 11:08

Volt egy emblematikus pillanata a rendszerváltás utáni időszaknak, amikor Kiss Ernő rendőr dandártábornok körülvizelte a számára kirendelt territóriumot, majd összetört néhány autót, s mindezek után másnap közölte, a felvételeken nem ő látható, hanem egy alteregója.

Egy pillanatra megállt akkor az ország, összehajoltak a bárányok és az oroszlánok, a lelkek egyesültek a nagy bizonyosságban, hogy ilyet most már soha többé, senki sem fog tudni mondani. Hazudni.

Megint tévedtünk.

Itt van ez a felvétel, amelyen Lackner Csaba kispesti önkorm. képv. elvt. elmeséli az elmesélnivalókat, némi fehér por társaságában. A fehér por amúgy nyilván szódabikarbóna, Csabának ugyanis égett a gyomra a vacsorára elfogyasztott sok müzlitől. De ez persze mellékszál. Csaba ugyanis a ventilátorral szárítgatott szódabikarbóna elfogyasztása közben (alatt, előtt, után?) mindenféléről mesél az érdeklődő hallgatóságának. Hogy akkor ki mennyit, mikor és hogy, és amúgy pedig hozzáteszi, egyesek szerint kretén, aki önkorm. képv. elvt. és nem keres meg évi százmillát. S hogy persze ezt a pénzt nem közvetlenül a büdzséből kell elvenni, hanem a vállalkozók adják vissza.

Nagyjából ez a lényeg, az apró részletek (Kránitznak 12 millát kellett adni, Gajdának csak hármat, „hát hogy van ez?”) kimazsolázhatók az eddig megismert felvételekből, és még ki is lesznek mazsolázva. Addig lesz itt mazsolázva, ameddig a választást feltehetőleg ennek ellenére megnyerő társaságot be nem gyűjtik az illetékes szervek, hogy egy ideig focilabdákat varrogassanak ellenőrzött körülmények között.

Ám ameddig mindez elkövetkezik, időzzünk el kicsit egy fontos és bámulatos momentumnál. Gajda polg. m. elvt. azt találta mondani, amikor szembesítették a látottakkal-hallottakkal, hogy ő bizony nem ismerte fel a felvételeken a munkatársát, Lackner Csabát. Na most innentől kezdve három eset lehetséges. Az első: a polg. m. elvt. súlyos tudathasadásban szenved, két énje van, ő a Gólyakalifa, vagyis Tábory Elemér, és fogalma sincs az egyik felének arról, mi történik a másik felével.

A második lehetőség, hogy a felvételeken szereplők nem valóságos személyek, hanem asztráltestek vagy szellemek. Ebben az esetben sürgősen ki kell hívni a kispesti polgármesteri hivatalba a szellemirtókat vagy egy sámánt, esetleg a boszorkányegyház papjait és papnőit, mert ez így nem maradhat. Mindenesetre, ha ez az igazság, akkor nagy pofont kap a materialista világnézet, és ennek örülhetünk. (Az is biztos, hogy akkor Kiss Ernő is ott lesz a hivatal valamelyik félreeső zugában.)

A harmadik lehetséges eset, hogy a polg. m. elvt. a lehető legszemérmetlenebbül, legcinikusabban, leggyávábban hazudozik.

A magam részéről mindhárom változatnak egyforma esélyt adok, mert ilyen színvonalú hazudozással lehetetlen, hogy valaki polgármester legyen és esztendőkön át az is maradjon. Mindenesetre annyi tanácsot adhatunk a szereplőknek, hogy hamar keressenek egy gondnokot állandóra a külföldi ingatlanokhoz, mert egy ideig nem lesz lehetőségük megjelenni ott személyesen. Legalább ebben az egyben biztosak lehetünk.

Bayer Zsolt

magyarnemzet.hu
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Tisztifőorvos: sok új fertőzött várható Magyarországon
  Várhatóan egyre több embert fertőz meg Magyarországon az új koronavírus, sok új esetet fognak diagnosztizálni - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.
 • Magyar égtájak
  A párizsi béketárgyalások idején hazánk területének döntő része idegen katonai megszállás alá került – még az ország fővárosa, Budapest is.
 • Jól vizsgázott a korlátozott bevásárlónap
  A vevők döntő többsége tisztában volt a kijárási korlátozás során megosztott vásárlási időt bevezető új bolti működéssel – mondta Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.
MTI Hírfelhasználó