KultúrDési nyomokban
2019. november 5. 00:51

Milyen szép lenne, ha lehetne hinni annak a kis embernek nagy nadrágban, aki most kormányülésre hívja Budapest új főpolgármesterét és nyomokban mintha kultúrembert is tartalmazna.

Jó lenne, hinni, hogy Orbán kebelében nemes szív dobog – és ezentúl minden másképpen lesz.

Egy klasszikus szerint, ki nem is ismerte Orbánt, azért tartsd szárazon a puskaport.

Mert akadnak figyelmeztető jelek. Polt Péter életfogytiglant kap, mint legfőbb ügyész. Handó Tünde ki minden gondolatával erejével Orbánt szolgálta eddig is a bíróságok függetlenségének felszámolásában, alkotmánybíró lesz, nem mintha ott nem férne el, de mégiscsak.

De Kövér László nyilaskás ámokfutása egy nettó irredenta és horthysta szoborfércmű avatásán sem azt mutatja, hogy itt kitört a nagy kollektív nemzeti megegyezés.

És Mészáros Lőrinc és az új feltörekvő orbáni gázos emberek naponta beficcenő milliárdjai? Vagy az ellenzék által megnyert önkormányzatoknál való sürgős iratdarálás?

Jó lenne hinni ettől függetlenül abban, hogy gesztus gesztust követ - s ezentúl nem azért építenek majd agyba-főbe stadionokat, hogy abból szépen dagadhasson az adriai luxusflotta. Tudják, a ló néz, a csikó lát, felszívnék egy csík kólát. De tartok tőle, két csík felszívása is kellene most hirtelenjében ahhoz, hogy elhiggyem nekik.

Nyomokban mintha kultúrembert is tartalmazna – Dési János jegyzete

klubradio.hu
Címkék:
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó