KultúrDési nyomokban
2019. november 5. 00:51

Milyen szép lenne, ha lehetne hinni annak a kis embernek nagy nadrágban, aki most kormányülésre hívja Budapest új főpolgármesterét és nyomokban mintha kultúrembert is tartalmazna.

Jó lenne, hinni, hogy Orbán kebelében nemes szív dobog – és ezentúl minden másképpen lesz.

Egy klasszikus szerint, ki nem is ismerte Orbánt, azért tartsd szárazon a puskaport.

Mert akadnak figyelmeztető jelek. Polt Péter életfogytiglant kap, mint legfőbb ügyész. Handó Tünde ki minden gondolatával erejével Orbánt szolgálta eddig is a bíróságok függetlenségének felszámolásában, alkotmánybíró lesz, nem mintha ott nem férne el, de mégiscsak.

De Kövér László nyilaskás ámokfutása egy nettó irredenta és horthysta szoborfércmű avatásán sem azt mutatja, hogy itt kitört a nagy kollektív nemzeti megegyezés.

És Mészáros Lőrinc és az új feltörekvő orbáni gázos emberek naponta beficcenő milliárdjai? Vagy az ellenzék által megnyert önkormányzatoknál való sürgős iratdarálás?

Jó lenne hinni ettől függetlenül abban, hogy gesztus gesztust követ - s ezentúl nem azért építenek majd agyba-főbe stadionokat, hogy abból szépen dagadhasson az adriai luxusflotta. Tudják, a ló néz, a csikó lát, felszívnék egy csík kólát. De tartok tőle, két csík felszívása is kellene most hirtelenjében ahhoz, hogy elhiggyem nekik.

Nyomokban mintha kultúrembert is tartalmazna – Dési János jegyzete

klubradio.hu
Címkék:
  • Orbán Viktor: Közép-Európa nehéz próbatételek előtt áll
    „Nehéz próbatétel előtt állunk, mert az előrejelzések szerint a nyugat-európai gazdaságokra hidegebb, borúsabb idők jönnek” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Pozsonyhoz tartozó Dévényben vasárnap.
  • Törvényben kellene előírni a politikusok számára a nemzeti minimumot
    Törvényben kellene előírni a politikusok számára a nemzeti minimumot, amelyhez magyar állampolgárok által megválasztott magyar politikusokként alkalmazkodniuk kell a nemzetközi politikai fórumokon - mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője vasárnap az M1 aktuális csatorna Szemtől szembe című műsorában.
  • Orbán: Közép-Európa lesz Európa jövője
    Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy "mi vagyunk Európa jövője", és "készen is állunk erre a küldetésre" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.
MTI Hírfelhasználó