Kiakadt a zászlóshajó
2019. november 8. 11:38

Tegnap megírtuk, hogy miként emészti fel Karácsony Gergely „takarékos” főpolgármesteri hivatala hozzávetőlegesen egy CT árát.

Nos, a helyzet ennél is rosszabb.

Már a 444-nek is szemet szúrt, hogy idén – rossz hasonlattal élve – egyeseknek korán jött el a karácsony a Városházán és környékén. Az ellenzék egyik zászlóshajója keményen kiakadt, és nem csak a régi káderek újbóli reaktiválásán, de a jelentősen megemelt béreken is.

A Mekkora fizetéssel lepte meg Karácsony Gergely a rehabilitált szocialistákat? – című cikkében tételesen sorolja a meghökkentő eseteket:

– Karácsony Gergely bőkezűbben osztogatja a fővárosi önkormányzati cégekben járó fizetéseket, mint Tarlós István. (…)
– Draskovics Tibor, Gyurcsány Ferenc egykori minisztere például 644 ezer forintot keres majd havonta, míg az elődjének 500 ezret szavaztak meg 2014-ben.
– Egy másik volt miniszternek, az egykori MSZMP-s Kolber Istvánnak 322 ezres havi fizetés jut jövőre, míg öt éve ugyanezért a munkáért 160 ezer járt. (…)

Azt azért nem hinnénk, hogy a 444 hirtelen megvilágosodott, mindenesetre az, ha az új főpolgármester intézkedéseit pár nappal a beiktatása után még a „baráti” médiája is kritikával illeti (tegyük hozzá joggal), az számára az álmoskönyvek szerint a jövőre nézve nem kecsegtet semmi jóval.

A 444 kérdőre vonta Karácsonyt

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Orbán Viktor: Közép-Európa nehéz próbatételek előtt áll
    „Nehéz próbatétel előtt állunk, mert az előrejelzések szerint a nyugat-európai gazdaságokra hidegebb, borúsabb idők jönnek” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Pozsonyhoz tartozó Dévényben vasárnap.
  • Törvényben kellene előírni a politikusok számára a nemzeti minimumot
    Törvényben kellene előírni a politikusok számára a nemzeti minimumot, amelyhez magyar állampolgárok által megválasztott magyar politikusokként alkalmazkodniuk kell a nemzetközi politikai fórumokon - mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője vasárnap az M1 aktuális csatorna Szemtől szembe című műsorában.
  • Orbán: Közép-Európa lesz Európa jövője
    Kellő szerénységgel, de 30 év teljesítményének önbizalmával és az európai helyzet ismeretében mondhatni, hogy 30 éve még azt gondoltuk, Közép-Európa jövője Európa, de ma már azt látni, hogy "mi vagyunk Európa jövője", és "készen is állunk erre a küldetésre" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Prágában a bársonyos forradalom 30. évfordulójának alkalmából rendezett megemlékezésen.
MTI Hírfelhasználó