Kiakadt a zászlóshajó
2019. november 8. 11:38

Tegnap megírtuk, hogy miként emészti fel Karácsony Gergely „takarékos” főpolgármesteri hivatala hozzávetőlegesen egy CT árát.

Nos, a helyzet ennél is rosszabb.

Már a 444-nek is szemet szúrt, hogy idén – rossz hasonlattal élve – egyeseknek korán jött el a karácsony a Városházán és környékén. Az ellenzék egyik zászlóshajója keményen kiakadt, és nem csak a régi káderek újbóli reaktiválásán, de a jelentősen megemelt béreken is.

A Mekkora fizetéssel lepte meg Karácsony Gergely a rehabilitált szocialistákat? – című cikkében tételesen sorolja a meghökkentő eseteket:

– Karácsony Gergely bőkezűbben osztogatja a fővárosi önkormányzati cégekben járó fizetéseket, mint Tarlós István. (…)
– Draskovics Tibor, Gyurcsány Ferenc egykori minisztere például 644 ezer forintot keres majd havonta, míg az elődjének 500 ezret szavaztak meg 2014-ben.
– Egy másik volt miniszternek, az egykori MSZMP-s Kolber Istvánnak 322 ezres havi fizetés jut jövőre, míg öt éve ugyanezért a munkáért 160 ezer járt. (…)

Azt azért nem hinnénk, hogy a 444 hirtelen megvilágosodott, mindenesetre az, ha az új főpolgármester intézkedéseit pár nappal a beiktatása után még a „baráti” médiája is kritikával illeti (tegyük hozzá joggal), az számára az álmoskönyvek szerint a jövőre nézve nem kecsegtet semmi jóval.

A 444 kérdőre vonta Karácsonyt

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • A bővítési portfólió elnyerése nagy diplomáciai siker
    A jövő év legfontosabb feladata a magyar gazdaság eredményeinek megvédése; ehhez gazdaságvédelmi akcióterv kell, amely a következő év első negyedévére készülhet el, és ami adócsökkentésen alapulhat majd - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.
  • "Senkitől nem várom el, hogy feladja az elveit"
    Egyes politikai erők kampánystílusa a politikát általánosságban devalválja, így az emberek nehezen tudják eldönteni, mikor hazudnak nekik – közölte a XXII. kerület polgármestere.
  • Egészpályás letámadás
    A prágai megmozdulás arra is rá kell ébresszen bennünket, a konzervatív és a liberális eszméket vallók által lenézett demokratákat, hogy bizony az ellenség komoly lépést tett a stratégiai győzelem felé.
MTI Hírfelhasználó