Megtapossák alkotmányos jogait
2019. november 20. 01:16

Az MSZP EP-képviselője Facebook-oldalán osztotta meg, mit tervez: szolidaritási demonstrációt kezdeményez az Európai Parlamentben "a magyar képviselők jogainak megtaposása miatt".

A politikus azt írja, a napokban egyre több EP-képviselő kollégája állította meg és kérdezte őt arról a fideszes javaslatról, amely jelentősen korlátozná a magyar országgyűlési képviselők jogait és lehetőségeit.

"Már hozzájuk is eljutott a hír. Kövér László és a Fidesz arra készül ugyanis, hogy megtapossák az ellenzéki képviselők alkotmányos jogait, korlátozzák őket a közintézményekbe való belépésben, akadályozzák őket véleményük kinyilvánításában, sőt, bizonyos esetekben ki is tiltanák őket a törvényhozás épületeiből. Sok mindent láttunk már a fideszes tempóból, de ilyen messzire még nem merészkedtek" - fogalmaz Ujhelyi, aki szerint kötelességük szolidaritást vállalni minden ellenzéki képviselővel és megvédeni alkotmányos jogaikat. 

A szolidaritási demonstrációt jövő kedden tartaná Ujhelyi, az EP strasbourgi plenáris ülésén, az aznapi szavazások előtt. A politikus azt írja, a demonstrációra nem csak az ellenzéki magyar politikusokat, de "az európai értékek mellett elkötelezett EP-képviselőket" is várja.

Ujhelyinek nagyon elege lett Kövérből

atv.hu
Címkék:
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó