Soros szálláscsinálója a VIII. kerület polgármestere
A Pikó András mögött álló Soros által támogatott szervezethez köthető közhasznú alapítvány, a Közélet Iskolája tevékenységét és kapcsolatait vette górcső alá a Tűzfalcsoport.
2019. november 25. 21:19

Udvarhelyi Tessza neve ismerős lehet az olvasóinknak: az önkormányzati választásokon a Józsefvárosban induló és a polgármesterséget el is nyerő “független” – valójában az ellenzéki pártok támogatását élvező – volt rádiós műsorvezető, Pikó András kampányfőnöke volt. Udvarhelyihez köthető a nagy vihart keltett személyes adatokkal való visszaélés gyanúja és az emiatt indított nyomozás, amelyet azóta megszüntettek; nem volt elegendő bizonyíték – írja a Tűzfalcsoport.

Most azonban a Tűzfalcsoport szeretné felhívni a figyelmet egy szervezetre, amelynek társalapítója Udvarhelyi Tessza, és amelynek kuratóriumához Pikó András is csatlakozott 2018-ban. Jelen írásukban feltárják a “civil” és “független” polgármester és kampányfőnöke mögött álló, több, Soros által támogatott szervezethez köthető közhasznú alapítvány, a Közélet Iskolája tevékenységét és kapcsolatait, illetve a magyarországi választásokkal kapcsolatos szervezkedéseiket.

A Közélet Iskolája “közösségi oktató és kutató központot” 2014-ben alapította Udvarhelyi Tessza, Dósa Mariann és Szabó Diana. Mindhárman A Város Mindenkiért csoportból ismerték egymást, amelynek Udvarhelyi alapítója volt. A Város Mindenkié csoportról és tevékenységükről a Tűzfalcsoport több írásban is beszámolt már, elsősorban Sebály Bernadett aktivistának Szél Bernadett ex-LMP politikushoz fűződő szoros kapcsolata kapcsán. Sebály a Közélet Iskolájának rendszeresen tart képzéseket, de erről majd később.

Manifesztójuk szerint a Közélet Iskolája célja a „demokratikus kultúra fejlesztése és a kirekesztett emberek társadalmi részvételének elősegítése” mégpedig többek között „az állampolgári részvételhez szükséges RADIKÁLIS tudás termelésével”. Négy alaptevékenységük az oktatás, a kutatás, a stratégiai tervezés és könyvkiadás. A Közélet Iskolája, vagyis annak irodája fizikailag az Aurórában található, itt tartják legtöbb képzésüket. Abban az Aurórában, amely számos Soros-fiókszervezet részére biztosít irodát, és amelyet a józsefvárosi jegyző ideiglenesen be is záratott, mivel kábítószer-terjesztőket találtak a szórakozóhelyen – hangsúlyozza a Tűzfalcsoport.

Az Auróra biztosított teret egyébként a 2017-es józsefvárosi időközi képviselőválasztási kampánynak, amelyet szintén Udvarhelyi Tessza vezetett: itt zajlott az eredményváró, és a kampányértékelő is. Az Auróra hivatalos támogatói között ott van a Nyílt Társadalom Alapítvány, partnerei között pedig ott találjuk a Szivárvány Missziót, az Alternatíva Alapítványt, és a Budapest Pride-ot is. Mondanunk sem kell, kit és mit képviselnek ezek a szervezetek – írja a Tűzfalcsoport.

A Közéleti Iskolája támogatói között ott találjuk a Nyílt Társadalom Alapítványt, a Civil Kollégium Alapítványt és az Ökotárs Alapítványt is. Partnereik a teljesség igénye nélkül:

Artemisszió Alapítvány
Auróra
Civilizáció
Friedrich Ebert Alapítvány
Kettős Mérce
A Város Mindenkié

Azoknak, akik olvasták már a Tűzfalcsoport írásait, ismerősek lehetnek ezek a nevek, és ez nem véletlen: mind a Soros-hálózat részét képezik. És a Közélet Iskolájánál összefutnak a szálak…

Nézzük meg, kik dolgoznak vagy önkénteskednek az álcivil szervezetnél (a honlapon elérhető információk alapján).

Udvarhelyi Tessza: kulturális antropológus és környezetpszichológus, a Közélet Iskolája társalapítója és ügyvezetője. Pikó András kampányfőnöke volt az októberi önkormányzati választáson, de már korábban is irányított kampányt Józsefvárosban időközi képviselő választáson (Bolba Márta képviselőjelöltet segítették). Interkulturális tréner volt az Artemisszió Alapítványnál, innen megmaradt velük a jó kapcsolat. 2009-ben több társával együtt alapította meg a korábban a Tűzfalcsoport által már többször bemutatott A Város Mindenkié csoportot.

Dániel Anna: pénzügyekért és adminisztrációért felel. Ugyan a honlapon nem így szerepel, teljes neve Udvarhelyiné Dániel Anna: ő Udvarhelyi Tessza édesanyja, amire abból is lehet következtetni, hogy az alapító okiratban Tessza címeként ugyanaz van megadva, mint a tanúként aláíró Udvarhelyiné Dániel Annánál.

Vujovits Júlia: A Közélet Iskolája kommunikációs és irodavezető munkatársa. Szociológiát tanult, kedvenc területei a társadalmi nemek (magyarul genderideológia) és a feminista várostervezés, jelentsen ez bármit is.

Fernengel Ágnes: a Közélet Iskolája oktatási programfelelőse, szociológus. Ideológiailag minden bizonnyal megfelelően képzet, hiszen a CEU-n tanult és a hazánkban oly mély gyökerekkel és hagyománnyal rendelkező posztkolonializmussal is foglalkozott már.

A Tűzfalcsoport teljes cikke IDE kattintva olvasható.

tuzfalcsoport.blogstar.hu
  • A mélység emberei legyünk
    A keresztény apák nagy gondja, hogyan egyeztessék össze a munkát és a családot. Én azt hiszem, a mély imádságban születnek meg a tiszta gondolatok, és bármelyik életkorban megláthatjuk, mi az, amit éppen tennünk kell.
  • Mintegy 700 millió forintból 51 templom újul meg
    A hívek közösségét fogja szolgálni. A nógrádszakáli katolikus templom felújítását első ütemben 30 millió forintos támogatással, a második ütemben újabb 80 millió forinttal segíti a kormány.
  • A Janssennel már 6 féle oltás van Magyarországon
    Megérkezett a Janssen-oltóanyag Magyarországra kedden, az első szállítmány összesen 28.800 embernek elegendő vakcinát tartalmaz - jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a Hungaropharma kőbányai telephelyén.
MTI Hírfelhasználó