Klerikális reakció
2019. november 30. 01:22

Gyurcsányné meghirdette a klerikális reakció elleni küzdelmet.

„Majd elfelejtettem!

Gyurcsányné – talán a családi hagyományt követve – meghirdette (hallgatóság és közönség nélkül) a klerikális reakció elleni küzdelmet. Ez rendben is van.

Csakhogy pont annyira érti a vallásokat, mint becses férje, aki ugye többször is bérmálkozott, egyedül a világon.

Tehát: katolikus fundamentalizmus (sajnos, nem sajnos) _nincs_ . Per definitionem nem lehet fundamentalista a katolikus, és a fundamentalisták többnyire épp azért bírálják őket, mert nem fundamentalisták.

Keresztény fundamentalisták tehát akadhatnak, de azok pont nem katolikusok. Meg van még sokféle fundamentalizmus, például emberjogi is, van is egy lapjuk, aminek a címe – tádám! –: Fundamentum.

Persze, tudom én, sokat ne várjunk. Azért remélem, nem kezdenek tüstént papgyilkolászásba, mint a »régi szép időkben«, ahová visszavágynak.”

Megadja Gábor: Katolikus fundamentalizmus nincs

mandiner.hu - facebook
Címkék:
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó