Nekünk nincs olajunk
De legalább több eszünk van, mint Fekete-Gyeőrnek
2019. december 4. 01:38

A sikeres magyar jövő érdekében a Momentum Mozgalom egyik legfőbb prioritása a XXI. századi magyar oktatás megteremtése lesz.

„Ha valamiben mi magyarok mindannyian egyetértünk az az, hogy tönkretették az oktatást Magyarországon. Ki kell mondanunk azt, ami mindannyiunk szívét nyomja: az Orbán-kormány szándékosan teszi tönkre az oktatást, hogy gondolkodó emberek helyett bólogató szolgahadat neveljen.

Nekünk nincs olajunk, mint az araboknak, és nincs gázunk, mint az oroszoknak: nekünk annyink van, amit az eszünkkel és a két kezünkkel létrehozunk. Ezért Magyarország legfőbb nemzeti kincse az itt élők korszerű tudása.

Ahogy maga Orbán Viktor, úgy a Fidesz iskolája is a múlt században ragadt. Napi 8 tanóra, egyentankönyv, tiltások és korlátozások, magoltatás, tanár- és autonómiahiány. A Fidesz iskoláját öngyilkossági gondolatok, iskolaelhagyás, érdektelenség jellemzi.

A sikeres magyar jövő érdekében a Momentum Mozgalom egyik legfőbb prioritása a XXI. századi magyar oktatás megteremtése lesz.

A jövő a kreativitásé, a kritikus gondolkodásé, és a vállalkozó szellemé. A XXI. század iskolájában az a cél, hogy a gyerek érezze jól magát, mert öröm nélkül nincs hatékony tanulás. A jövő iskolarendszere azt mondja meg, hogy mit kell megtanulni 18 éves korig, de a tanárokra bízza a hogyant. Ahol nem a dolgozatra tanulnak a gyerekek, hanem az életre. Csapatban, projekteken dolgozva, egymástól is tanulva.”

 

mandiner.hu
Címkék:
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó