Soros György Ukrajna második legbefolyásosabb embere
A bevándorláspárti üzletember megelőzte Olekszij Honcsaruk ukrán miniszterelnököt is.
2019. december 20. 18:25

Ukrajnára a 2019-es évre nézve a 100 legbefolyásosabb személy nevét tartalmazó listán Soros György amerikai milliárdos a második lett – írja a Vesti ukrán napilap.

A Vesti az egyik legolvasottabb ukrán napilap, mely minden évben összeállítja és közzéteszi az ukrán politikára 100 legnagyobb befolyással bíró személy listáját. Idén a lista első helyére Volodimir Zelenszkij államfő került, ám a második helyre nem Olekszij Honcsaruk ukrán miniszterelnök, vagy valamelyik oligarcha-politikus, hanem az amerikai milliárdos, Soros György került.

Meglepő? Nem igazán. Ukrajnában régóta köztudott, hogy a milliárdos beavatkozik az ország belügyeibe, csakúgy mint Magyarországon, de a lap most egész listát készített azokról a politikusokról, akiket a markában tart. Szerintük Soros György már több mint 20 éve megvetette a lábát Ukrajnában, és az utóbbi években közvetlenül is beavatkozik a napi politikába.

A Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata - newropeans-magazine.org

Befolyását az ország egész területén tudja érvényesíteni, hiszen helyi szintektől kezdve egészen a minisztériumokig az egész rendszerben finanszíroz politikusokat az Open Society Alapítványon keresztül – írja a Vesti.

Néhány példa, amit a lap említ:

Soros György pénzelte többek között Miheil Szaakasvilit, Odessza régió volt kormányzóját, korábbi grúz elnököt.

Svetlana Zalishchukot, Volodimir Zelenszkij államfő tanácsadóját.

Valamint Mustafa Nayyem korábbi újságírót és képviselőt, aki jelenleg az Ukroboronprom nevű hadiipari komplexum főigazgató-helyettese.

Békési Marcell

888.hu
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Már épül a Magyar Zene Háza üvegfala
  Már épül a Magyar Zene Háza egyes szakaszokon 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló homlokzati üvegfala, amely a maga nemében egész Európa legnagyobbja lesz.
 • Magyarország elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet
  Magyarország sikeresen zárta le a koronavírus elleni védekezés első szakaszát, amelyet követően az uniós tagállamok között elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az EUObserver című brüsszeli hírportálon csütörtökön megjelent írásában.
 • Gulyás: iskolaőrséget hoz létre a kormány
  Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány - közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki online sajtótájékoztatóján, ahol arról is beszámolt: 2021. január 1. helyett 2021. július 1-jével tiltják be Magyarországon az egyszer használatos műanyagokat.
MTI Hírfelhasználó