„A nyugati kereszténység utolsó esélye vagyunk”
Nem engedhetünk teret azoknak, akik karddal akarják meghódítani a világot – mondta a Liga milánói kongresszusán Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter.
2019. december 24. 20:02

A bevándorláspolitikáról, az iszlamizáció veszélyeiről és a keresztény Európa védelméről is beszélt pártja kongresszusán Matteo Salvini. Az olasz politikus szürreálisnak nevezte az ellene zajló eljárásokat.

Salvini: Az a plébános, aki a ramadán rendelkezésére bocsátja templomát, bűncselekményt követ el gyermekeink jövője ellen.
Kép: magyarhirlap.hu/AFP/NurPhoto/Gabriele Maricchi

A Liga milánói pártkongresszusán Matteo Salvini, a párt vezetője figyelmeztette a jelen lévő ötszáz delegáltat, hogy a jelenlegi történelmi pillanatban egy globális harc van folyamatban, amelyet elveszíthetnek. „Időnként az az érzésem, nem mindenki van tisztában azzal, hogy globális harcban állunk, hanem csak a kicsinyes érdekeiért csatázik” – fogalmazott a volt belügyminiszter. Felhívta a Liga politikusainak figyelmét, hogy nem csak a választásokra készülő Emilia Romagna vagy Calabria tartomány lakóinak sorsa van a párt kezében. „A nyugati kereszténység utolsó esélye vagyunk, számítanak ránk” – mondta Salvini.

„A szabadság és a diktatúra összecsapása zajlik. Ha a szabadság védelmezői vagyunk, nem lehetünk lusták, és nem szabad félnünk – magyarázta. – Ha a gazdasági diktatúra egyesül az iszlám fanatizmussal, akkor gyermekeinknek hagyatéka az éhezés, szegénység és a kilátástalanság lesz. Tisztában kell lennünk azzal, hogy kik az ellenfeleink.” A párt vezére kemény szavakat intézett az olasz papokhoz is: „Az a plébános, aki a ramadán rendelkezésére bocsátja templomát, nem a saját hite és vallása iránt tiszteletlen, hanem bűncselekményt követ el gyermekeink jövője ellen. Nem engedhetünk teret azoknak, akik karddal akarják meghódítani a világot.”

Az ellene indított sorozatos eljárásokról így szólt: „Nem akarok az áldozat szerepében feltűnni, de szürreálisnak tartom, hogy büntető eljárást indíthatnak az ellen, aki megvédte országa határait, biztonságát, becsületét és méltóságát.”

A Liga bevándorláspolitikájáról szólva hangsúlyozta, szolidáris, befogadó és nagylelkű Olaszország szeretnének lenni, de mindezt bizonyos határokon belül, óvatossággal szeretnék megvalósítani. Bűnözőknek és iszlám szélsőségeseknek nincs helyük az országban.

Jánosi Dalma (Róma)

magyarhirlap.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Gulyás: szép építkezési szimbólum a Ludovika
  Mindannak, ami az elmúlt időszakban az országban és Budapesten épült, legszebb szimbóluma a Ludovika Campus, "itt látszanak erényeink hibáink nélkül" - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden a fővárosban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), a Ludovika Campus-projekt keretében felújított Ludovika Szárnyépület átadó ünnepségén.
 • Több milliárdos támogatás a külhoni magyar közösségeknek
  Több mint 2,2 milliárd forintos támogatásban részesülnek a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar közösségek, valamint a nemzetpolitikai célokat megvalósító anyaországi tömörülések - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
 • Orbán Viktor francia republikánus vezetővel tárgyalt
  Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Francois-Xavier Bellamy-t, a francia Republikánusok EP-képviselőcsoportjának vezetőjét; a politikus vezeti majd a Polgári Magyarországért Alapítvány szerdai "Európa cenzúrázatlanul" című webkonferenciáját.
MTI Hírfelhasználó