Mikulássapkás hazugság
Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
2019. december 26. 19:02

Látványos hagyományélesztés: gyönyörű karácsonyfát visznek be a tó vizébe. Nem fagyott be, nem a jégpáncélra helyezik, hanem az ötfokos vízbe állítják. Kamerák kereszttüzében, tömegnyi közönség előtt.

Nagyszerű!

Amikor Nyugat-Európában „udvariasságból” száműzték a karácsonyfákat bevásárlóközpontokból, iskolákból, idehaza harsány karácsonyozás zajlik. Már hetekkel az ünnepek előtt ott sorakoztak a különböző karácsonyfa-imitálások a tereken, utcákon.

Ez a korai kezdés talán már ünnepromboló túlzás.

De most, amikor a buggyant amerikai exelnök a templomban megölt embertársainkat nem keresztényeknek nevezi, hanem „húsvéthívőknek” hazudja, mert gyáva a keresztény szó használatához, most a túlzás is megengedett, sőt üdvös.

A tó vizébe helyezett karácsonyfa egészségesen harsány.

Mi, magyarok saját ünnepünknek valljuk, tudjuk, érezzük, hisszük a – mostani időben nagybetűvel – Karácsonyt. Legnagyobb családi ünnepünk, megajándékozzuk egymást nemcsak tárgyakkal, hanem szeretettel is. Szép emlékeket hagy hátra évtizedekig a Karácsony.

Hozzánk tartozik, eszünkben sincs lemondani róla.

Ha marketingtechnika is ráerősít az ünnepre, csak hasznos lehet. Eljut az üzenet azokhoz is, akik másfajta zsongásban élik napjaikat, ők a marketingfogásokra nyitottabbak, ezeket veszik észre, ezek előtt nyitják ki elméjüket, idővel talán lelküket is.

Tóba karácsonyfát állítani – marketingből ötös.

Ám sajnos itt is, a tó jelképes hullámai közül felszínre bukik egy bődületes hazugság. A marketingakció „szervező”-je belenyilatkozik a kamerába – fején mikulássapkával… Meg sem kell szólalnia, már hazudik. Látványával odvas hazugságot öklend a televízió nézőire.

Krisztus helyett Mikulás.

Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.

És az odvas hazugság teret foglalt.

Az USA – noha seregnyi szekta él (vissza) a Megváltó nevével, alakjával, szimbólumával – nem tud mit kezdeni Jézus Krisztussal. Noha kultúrájukat valaha a protestáns hithez kötötték, a médiahadjáratok rombolásával a kereszténység szégyenné, sőt néhol már gyűlöletessé vált.

Ezért is fabrikálta a bugyuta exelnök a „húsvétimádó” förmedvényszót.

A magyarországi „szervező”, aki a tóba karácsonyfát állított, e mögé az undorító hazugság mögé sorakozott föl. Ő is szégyelli Jézust, és elszakította a Karácsonyt a Megváltó alakjától. Mikuláshazugsággá züllesztette.

Ügynök, vagy csak agyalágyult?

Valószínű, hogy nem ügynöki feladatként szervezte a tavi karácsonyfa-állítást. A mikulássapkát csak elmezavar miatt húzta kongóan üres fejére. Neki ezt jelenti a Karácsony: mikulássapkát. A Karácsony nem több, mint hülyéskedés.

Jót hülyéskedett a víz mellett, ő volt a központ.

A legbárgyúbb megfeleléskényszer hamisította meg a Karácsonyt. Ehhez nem kellett senkit beszervezni, elég volt a Santa Claus-videókat föltenni a világhálóra, és egy hígvelejű máris rákattant. A kereszténységromboló vírust máris együgyű lelkesedéssel továbbadta. A Karácsonyt nem érti meg.

Esze nincs, energiája van.

Ez a fajta szellemi rombolás megállíthatatlannak látszik.
 

Kovács G. Tibor
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó