Gyászol a Gondola
December 29-én, vasárnap hosszantartó betegség után, életének 74-ik évében elhunyt az egyik alapító főszerkesztőnk - Kassai B. Károly.
2019. december 31. 22:23

December 29-én, vasárnap hosszantartó betegség után, életének 74-ik évében elhunyt az egyik alapító főszerkesztőnk - Kassai B. Károly, aki 2001 októbere óta több, mint másfél évtizeden át gondoskodott a gondola online újság megjelenéséről.

Belső munkatársak híján – minimális anyagi támogatással – ő volt az, akin állt vagy bukott a gondola napról napra való megjelenése, s immár 18-ik éves fennállása.

Kassai B. Károly első novelláit alig huszonévesen Bulla Károly néven publikálta. A Magvető Kiadó hamar felfigyelt a friss hangra, s 1975-ben Majális című kötetben jelentette meg írásait. Ez az írói jelentkezés kvalifikálta a pályakezdő fiatalembert az egykori legendás Film Színház Muzsika munkatársai közé, ahol a Színházi rovatban kollégájával, a költő Apáti Miklóssal a magazin „száguldó riportereinek” számítottak. Ők voltak azok, akik rendszeresen képes tudósításokkal számoltak be a határon túli magyar színházak életéről, bemutatóiról. Később az MTV munkatársaként kamatoztatta széleskörű tájékozottságát, számos kulturális dokumentum műsor őrzi szerkesztőjeként nevét.

A másik alapítónk, Kecskés János 2004-ben bekövetkezett halálát követően Kassai B. Károly önállóan irányította közéleti-kulturális portálunkat és hírcsatornát a hazai interneten.

Nyakas Szilárd

gondola
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó