Gyászol a Gondola
December 29-én, vasárnap hosszantartó betegség után, életének 74-ik évében elhunyt az egyik alapító főszerkesztőnk - Kassai B. Károly.
2019. december 31. 22:23

December 29-én, vasárnap hosszantartó betegség után, életének 74-ik évében elhunyt az egyik alapító főszerkesztőnk - Kassai B. Károly, aki 2001 októbere óta több, mint másfél évtizeden át gondoskodott a gondola online újság megjelenéséről.

Belső munkatársak híján – minimális anyagi támogatással – ő volt az, akin állt vagy bukott a gondola napról napra való megjelenése, s immár 18-ik éves fennállása.

Kassai B. Károly első novelláit alig huszonévesen Bulla Károly néven publikálta. A Magvető Kiadó hamar felfigyelt a friss hangra, s 1975-ben Majális című kötetben jelentette meg írásait. Ez az írói jelentkezés kvalifikálta a pályakezdő fiatalembert az egykori legendás Film Színház Muzsika munkatársai közé, ahol a Színházi rovatban kollégájával, a költő Apáti Miklóssal a magazin „száguldó riportereinek” számítottak. Ők voltak azok, akik rendszeresen képes tudósításokkal számoltak be a határon túli magyar színházak életéről, bemutatóiról. Később az MTV munkatársaként kamatoztatta széleskörű tájékozottságát, számos kulturális dokumentum műsor őrzi szerkesztőjeként nevét.

A másik alapítónk, Kecskés János 2004-ben bekövetkezett halálát követően Kassai B. Károly önállóan irányította közéleti-kulturális portálunkat és hírcsatornát a hazai interneten.

Nyakas Szilárd

gondola
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó