Tétlen nemzetközi katonai szervezet
A közember nem érti, hogy a NATO miért marad tétlen, amikor embercsempész bandák százezrével juttatnak Európába olyan személyeket, amely személyek ma még csak részben fölmérhető kockázatot jelentenek a a kontinens lakóinak.
2020. január 10. 09:06

Az Észak-Atlanti Szerződés Szervezete, a NATO alapokmánya hitet tesz az ENSZ Alapokmánya mellett, a szabadság, a demokrácia, a jog uralma, a jólét, a stabilitás, a béke és biztonság megőrzése, fenntartása fontosságát hangsúlyozva. Az egyes szerződő tagállam védelme esetében konkrétan csak a fegyveres támadás esetére tartalmaz együttes fellépést, ami alatt az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali összehívását értik alapvetően. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek tett föl kérdéseket a Gondola.

- Ügyvéd úr, a terror szakirodalma egyértelműen rögzíti, hogy a terroristák számára sok minden lehet fegyver. Ha egy migráns, elrabol egy kamiont, és azzal fesztiválozó tömegbe hajt, lagalább annyi embert megölhet, mint amennyit egy teletáras Kalasnyikov géppisztollyal lehet. A mai jogi környezetben mekkora esély van arra, hogy a jogalkotásban, jogalkalmazásban is a való élet nyerjen teret?

- A közembereknek teljesen igazuk van, ha nem értik azt a tétlenséget, amelyet az Európai Unió politikai vezetősége tanúsít az Unió határai védelmének hiányával. Vagyis, hogy egyáltalán nem tesz semmit az Unió határai védelme érdekében, sőt az egyes tagállamok védekezését sem támogatja, mi több inkább kifogásolja, bírálja. Legalábbis az elmúlt 4-5 évben, de az új vezetőség sem nagyon tüsténkedik ezen az öngyilkos helyzeten változtatni. Az egyes uniós tagországok hatályos jogszabályai az országhatár védelmét lehetővé, sőt kötelezővé teszik, de egyébként magától érthető, hogy egy szuverén állam határát büntetlenül nem lehet illegálisan átlépni. Vagyis csupán politikai elhatározás, döntés függvénye a határvédelem. Úgy az egyes tagországoké, mint az Európai Unióé.
A NATO az Európai Unió felkérésére az Alapokmányában foglalt feladatai körébe tartozóan segítséget nyújthatna az Unió és tagországainak a stabilitás, a béke és biztonság megőrzése, fenntartása érdekében, a határok megvédésével, de ilyen igénnyel nem jelentkezett a NATO-nál az EU. A NATO-nak olyan katonai ereje van, hogy napokon belül le tudná zárni az EU külső határait tengeren és szárazföldön egyaránt, ha erre politikai döntés születne.

- Nemcsak az ókorban volt fegyver a kés, hiszen a kilencvenes évek délszláv háborújában ezzel a harceszközzel reguláris felállásban is gyilkoltak. Ha egy migráns késsel oltja ki békés utcai járókelők életét, ma Európában rendőrségi feladatot jelent. Minthogy azonban trendről van szó, megvonható-e olyan jogi határ, amely felett már a brüsszeli Lipót körút 1110-ban - Boulevard Léopold III 1110 -, a NATO központban csücsülő, bődületesen jól fizetett tábornokoknak is össze kell dugniuk fölöttébb okos fejüket?

- A NATO-t azonban mindenek előtt le kellene választani az USA Birodalom, a világ pénzközpontja és a világ globalista központjának szövetségéről, amely a világuralmi törekvéseinek eszközéül használja ezt a katonai szövetséget. Amíg ez így van, addig hiú ábránd, hogy a NATO megvédi Európát az illegális bevándorlók milliós tömegétől, hiszen a világhatalmi célokat dédelgető globalista világ elit célja éppen Európa totális megváltoztatása, lakosságcseréje, a szuverén államok felszámolása, megszüntetése az illegális bevándoroltatással. Az USA Birodalom a NATO-t inkább Irakban, Afganisztánban, Szíriában és máshol, de nem Európában foglalkoztatja. Persze belegondolni is rémisztő, hogy mi történne, ha Ukrajna NATO taggá válna és az Oroszországgal való fegyveres konfliktusába a NATO szerepet vállalna. (Lehet, hogy Ukrajna NATO tagságának magyar blokkolása legalább akkora „bűne” az Orbán kormánynak, mint a déli határkerítésünk kiépítése).

- Civil szervezetek hogyan segíthetik elő, hogy azok, akiknek Európa megvédése lenne a feladatuk, ne bújhassanak gyáván a jogi bozótos mögé, hanem akár a meglévő paragrafusok innovatív értelmezésével is cselekedjék azt, amiért az adózó európai polgárok busásan megfizetik őket?

Képek: nato.int

- Az európai és a magyar civil szervezetek politikailag releváns része ál-civil szervezet, amit az a világpénztőke és politikai globalista szövetség pénzel, tart fenn, akinek az érdekeit segíti megvalósulni, ezért illúzió lenne tőlük bármilyen segítséget remélni éppen a kenyéradó gazdáikkal szemben. A valódi civilek pedig csak a demokratikus választásokon hatalomra juttatott kormányok útján tudják segíteni a nemzeti érdekeik érvényesítését. Nem véletlen, hogy a globalista-pénztőke világ elit minden törekvése a nemzetállamok eljelentéktelenítése, végső soron felszámolása, a demokratikus választások manipulálása, majd leépítése, megszüntetése. Ennek megfelelően a jelen NATO-ja Európában ma valami olyasmit jelent, mint az egykori közép-kelet európai un. szocialista országok katonai szövetsége, a Varsói Szerződés, amely a legnagyobb veszélyt a tagországaira jelentette, lásd a magyar ’56-ot, a csehszlovák ’68-at és a lengyel ’80-at.

 

gondola
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó