Nem lesz idén magyar Oscar-jelölt
Nyilvánosságra hozták az idei Oscar-díjak jelöltjeinek listáját. A jelöléseket élőben közvetítették az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) új múzeumából. A jelöltek névsorát Issa Rae és John Cho olvasta fel.
2020. január 13. 15:41

A legjobb nemzetközi film mezőnyében a Tóth Barnabás által rendezett Akik maradtak nem került be a legjobb öt közé. A lengyel Corpus Christi, az észak-macedón Mézkirálynő, a francia A nyomorultak, a spanyol Fájdalom és dicsőség és a dél-koreai Élősködők közül kerül ki a végső győztes.

A Jokert tizenegy kategóriában jelölték

Todd Phillips filmje kapta a legtöbb jelölést, a legjobb jelmez, rendező, vágás, haj és smink, filmzene, film, hangvágás, operatőr, hangkeverés és adaptált forgatókönyv kategóriában is versenyben van, továbbá Joaquin Phoenix harcba száll a legjobb férfi főszereplő díjért. Martin Scorsese Az ír című maffiaeposza, Sam Mendes 1917 című első világháborús alkotása és Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmje 10-10 kategóriában esélyes a díjra.

A legjobb film mezőnybe kilenc produkció jutott be az akadémia tagjainak szavazatai alapján: Az aszfalt királyai, Az ír, a Jojo nyuszi, a Joker, a Kisasszonyok, a Házassági történet, az 1917, a Volt egyszer egy Hollywood és a dél-koreai Élősködők című film. Az Élősködők a legjobb film és a legjobb nemzetközi film mezőnyben is érdekelt. A díjátadó ceremóniát február 9-én tartják a Los Angeles-i Dolby Színházban. Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) díjait 92. alkalommal adják át.

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó