Orbán Viktor: Soros a világ első számú oligarchája
Orbán Viktor miniszterelnök a világ első számú oligarchájának nevezte péntek reggeli rádióinterjújában Soros Györgyöt, aki "maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára".
Utoljára frissítve: 2020. január 17. 10:20
2020. január 17. 09:38

Bevándorlásban nem lesz semmilyen változás Ausztriában - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A kormányfő szólt arról is, hogy kellemetlen, hogy az Európai Néppártban óriási vitát kellett folytatni a csütörtöki szavazás kapcsán, egy centire voltunk a kilépéstől. Azért nem tettük, mert a franciák, a spanyolok és olaszok velünk voltak - tette hozzá.

Izgalommal vártam a V4-Ausztria találkozót - közölte Orbán Viktor kormányfő. Emlékeztetett arra, hogy az osztrák kormánykoalíciót egy titkosszolgálati akcióval szétszedték. Az európai jobbközép a tőle jobbra álló párttal kormányzott, én ezt tekintem egyébként modellnek - mondta a kormányf

Szólt arról is két nagy kihívás van a világ előtt: a migráció és a klímaváltozás. Egyelőre kérdéses, hogy mi sül ki az osztrák néppárti-zöld kormánnyal. Bevándorlásban nem lesz semmilyen változás Ausztriában - tette hozzá.

Másfelől az osztrák gazdaság súlya is meg fog nőni, mivel a német gazdasághoz képest több mint kétszer nagyobb mértékben nőtt az osztrák.

Ami rossz hír, hogy az osztrákok továbbra is atomellenesek - emlékeztetett a kormányfő. Az osztrák politikai életet alapvetően változtatta meg az osztrák kancellár fiatal életkora – mondta Orbán.

Az Európai parlamenti szavazásról azt mondta a kormányfő, hogy továbbra is bevándorláspárti többség van, ezért szavaznak ellenünk, és lenéznek bennünket.

A balliberálisok szerint jótétemény a muszlimok beengedése, és minket elmaradottnak tartanak. Nem az ész alapján, hanem indulatosan viszonyulnak a magyar állásponthoz – mondta a kormányfő.

Kellemetlen, hogy az EPP-ben óriási vitát kellett folytatni, egy centire voltunk a kilépéstől. Azért nem tettük, mert a franciák, a spanyolok és olaszok velünk voltak – mondta a kormányfő. Az utóbbi fejlemény még ad reményt, hogy lehet változást elérni.

Soros nagyon aktív az európai politikában

Orbán Viktor szerint a Soros-hálózat továbbra is nagyon aktíva az európai politikában. A világ első számú oligarchája Soros, és maffiaszerűen gyakorol befolyást az európai politikára – tette hozzá. Szólt arról is, hogy Soros-hálózata is kevert népességet akar. Mindezekről a kérdésekről nem lehet nyíltan beszélni Brüsszelben – mondta Orbán Viktor. Mindennek oka, hogy a szembenálló felet erősnek látják és félnek tőle. Az utóbbi dologtól sok nyugati politikus fél, én egyébként már nem félek ettől a dologtól, mert már többször átéltem – mondta a kormányfő.

Soros György - magyarhirlap.hu/AFP/GEORG HOCHMUTH

Még egy kísérletet teszünk az EPP ügyében – mondta Orbán Viktor. Ha nem áll ki az EPP Magyarország mellett, akkor egy új kereszténydemokrata mozgalmat kell indítani – tette hozzá. Nem fognak a magyar érdekek sérülni, ha esetleg elhagyjuk az EPP-t - ismertette a kormányfő.

Orbán: Minden kifizetést felfüggesztettünk

Orbán Viktor a börtönbizniszről azt mondta, hogy csúcstartó egy olyan 33 éves férfi, aki 8,5 fél év börtön után kapott több mint 8 millió forintot. A börtön nem egy romantikus hely, és ott történhet olyan, ami súlyosan érint egy-egy személyt – tette hozzá.

Eszes, jól ismert ügyvédcsoportok rájöttek, hogy az európai szabályok a kínzás tekintetében olyan enyhék, hogy erre üzletet lehet építeni –
emlékeztetett a kormányfő.

Olyan ítéletek is születtek, hogy azét kapott valaki kártérítést, mert nem süt be a cellába eléggé a nap. Nálunk az elítéltek többsége dolgozik, nem kínozva van.

Mivel már több mint 10 milliárd fölé ment a kifizetet összeg, ezért mivel joggal való visszaélésnek minősül az egész, ezért a magyar parlamentnek változtatnia kell Minden kifizetést felfüggesztünk – mondta Orbán Viktor. Minden bizonnyal az egész magyar változtatásba újabb uniós jogvita lesz – tette hozzá.

Orbán Viktor: A magyarok nem rasszisták

Orbán Viktor a gyöngyöspatai ügyről azt mondta, a kiindulópont a magyarok igazságérzete. A magyar emberek támogatják, hogy segély helyett, munkát adjunk – tette hozzá. A felzárkóztatást is mindenki támogatja, és az ingyen étkezést is. A magyarok nem rasszisták – tette hozzá. Keresik a magyarok az együttműködés minden útját, de azt senki nem fogadja el, hogy pénzt adunk a semmiért – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy az utóbbi évek felzárkózási programja sikeres volt, és a mostani ítélet ezt veri szét. Úgy nem lehet orvosolni a bajt, hogy pénzt adunk a semmiért – tette hozzá.

"Mindent megadunk, de pénzt nem adhatunk" - közölte, megjegyezve azt is, hogy a baloldali-liberális kormányok időszakában indult iskolai gyakorlatról van szó, a Fidesz-KDNP-kormány más típusú felzárkóztatást vezetett be.

Ha szolgáltatást adunk nekik, az egy járható út. Szerencsétlen bírói ítélet született, ráadásul a Soros-szervezetek provokációja eredményeként indult el az eljárás – vélekedett a kormányfő.

Kovács András/Origo; MTI

origo.hu
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó