Újabb ösztönző lépéseket tervez a kormányzat
Varga Mihály szerint nincs ok arra, hogy az óvatos bizakodásból és a tervekből visszavegyen a kormányzat. A Magyar Hírlapnak adott interjújában a tárcavezető megerősítette, bár a tavalyi öt százalékhoz közeli bővülés után némi lassulásra számítanak, a négy százalék körüli GDP-növekedés reális 2020-ra.
2020. január 20. 15:41

Ennek érdekében a kormány újabb szerkezetátalakító, beruházás- és foglalkoztatásösztönző, adócsökkentő, az otthonteremtést és a lakásfelújításokat támogató lépésekre készül. – Úgy számolunk, hogy még háromszázezer embert be lehet vonni a magyar munkaerőpiacra – fejtette ki Varga Mihály, hangsúlyozva, hogy a magyar munkanélküliségi ráta így is az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban.

Mivel töretlenül nőnek a bérek a versenyszektorban, a tárcavezető szerint ezzel az állami intézményeknél is lépést kell tartani, emellett tovább csökkentenék a vállalkozók adó- és adminisztratív terheit. Az egy számjegyű szja bevezetése továbbra is az asztalon van, de ezt a háromgyermekes édesanyák élethosszig tartó szja-mentességével együtt bevezetni Varga Mihály szerint olyan ugrás lenne, ami az államháztartás korlátaiba ütközne.

A miniszter kiemelte: nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a lakásfelújítások támogatására, hiszen ötszázötvenezer üres lakás van Magyarországon, amelyek egy része megfelelő támogatással alkalmassá tehető az otthonteremtésre. Ennek részleteiről néhány hét múlva számolnak be.

MTI
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • A kormány a börtönviszonyok miatti kifizetések leállítását kezdeményezi
  A kormány haladéktalanul kezdeményezi a börtönviszonyok miatt az elítéltek javára megítélt kártalanítások kifizetésének leállítását – jelentette be az igazságügyi miniszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
 • Nyugaton másképp látják a kommunizmust, mint mi
  – Ahhoz, hogy megértsük, miért értenek mást bizonyos jelenkori politikai fogalmak alatt Nyugat- és Közép-Európában, meg kell ismernünk egymás történelmét – állítja ifj. Bertényi Iván, a bécsi Collegium Hungaricum tudományos igazgatóhelyettese, a Bécsi Magyar Történeti Intézet igazgatója.
 • Újabb autópálya éri el az országhatárt
  Hamarosan kiválasztják a kivitelezőt az M6-os autópálya hiány­zó, mintegy húsz kilométeres szakaszára, amelynek révén nem csak újabb határátkelőt ér el a hazai gyorsforgalmi hálózat, de közvetlen kapcsolatot kap a villányi borvidék.
MTI Hírfelhasználó