Újabb ösztönző lépéseket tervez a kormányzat
Varga Mihály szerint nincs ok arra, hogy az óvatos bizakodásból és a tervekből visszavegyen a kormányzat. A Magyar Hírlapnak adott interjújában a tárcavezető megerősítette, bár a tavalyi öt százalékhoz közeli bővülés után némi lassulásra számítanak, a négy százalék körüli GDP-növekedés reális 2020-ra.
2020. január 20. 15:41

Ennek érdekében a kormány újabb szerkezetátalakító, beruházás- és foglalkoztatásösztönző, adócsökkentő, az otthonteremtést és a lakásfelújításokat támogató lépésekre készül. – Úgy számolunk, hogy még háromszázezer embert be lehet vonni a magyar munkaerőpiacra – fejtette ki Varga Mihály, hangsúlyozva, hogy a magyar munkanélküliségi ráta így is az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban.

Mivel töretlenül nőnek a bérek a versenyszektorban, a tárcavezető szerint ezzel az állami intézményeknél is lépést kell tartani, emellett tovább csökkentenék a vállalkozók adó- és adminisztratív terheit. Az egy számjegyű szja bevezetése továbbra is az asztalon van, de ezt a háromgyermekes édesanyák élethosszig tartó szja-mentességével együtt bevezetni Varga Mihály szerint olyan ugrás lenne, ami az államháztartás korlátaiba ütközne.

A miniszter kiemelte: nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a lakásfelújítások támogatására, hiszen ötszázötvenezer üres lakás van Magyarországon, amelyek egy része megfelelő támogatással alkalmassá tehető az otthonteremtésre. Ennek részleteiről néhány hét múlva számolnak be.

MTI
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó