GYF Trianon - leszakad az ég
2020. január 21. 01:12

A baj akkor jön, ha bármelyik oldal önmaga kizárólagosságát követeli.

„A trianoni évforduló kapcsán mondom: A konzervatív pártok önképüket leginkább a hagyományok, a múlt örökségének ápolásából, megőrzéséből, a baloldaliak, a liberálisok és a zöldek a jövőnek való megfelelésből vezetik le.

Mindkettő érvényes identitás.

Egy ország akkor működik jól, ha megérti és elfogadja: szükség van mindegyikre. A baj akkor jön, ha bármelyik oldal önmaga kizárólagosságát követeli.
Lehet ez jól is csinálni.”

Gyurcsány Ferenc: A trianoni évforduló kapcsán mondom

mandiner.hu - facebook
Címkék:
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • A propaganda logikája
  Hosszú cikket közölt a 24.hu nevezetű portál „A magyarok látják messze a legaggasztóbbnak az egészségügy helyzetét” címmel.
 • Orbán Viktor teljes beszéde
  A 100 évvel ezelőtti trianoni katasztrófára és a balliberális kormányok okozta 10 évvel ezelőtti csődből való kilábalására is emlékezett Orbán Viktor 22. évértékelő beszédében.
 • Orbán: Magyarország mindenek előtt
  Minden felemelkedő nemzet sikertörténete az önbecsülés megerősítésével kezdődik, a bajba jutott országok polgárainak személyes önbecsülése pedig csak nemzetükével együtt térhet vissza - fogalmazott a kormányfő.
MTI Hírfelhasználó