Karácsony régi-új tanácsadói
A Soros-hálózathoz, valamint a balliberális kormányokhoz köthető „civilekből” állította fel tanácsadói stábját Karácsony Gergely. Az ellenzéki főpolgármester népszerűsége közben még a baloldali szavazók körében is csökken, egyre többen tartják súlytalannak a Párbeszéd politikusát.
2020. február 13. 11:03

„Budapest ügyei sokkal fontosabbak annál, hogy csak politikusokra bízzuk. Az élet egyéb területein, a civil szférában már sokat bizonyítottak. Együtt fogunk dolgozni azon, hogy a főváros mindannyiunk közös otthona legyen!” – mutatta be a főpolgármester tegnap Facebook-oldalán azt a csapatot, amely segíti őt Budapest vezetésében. A videóban feltűnik a magyar kormány és Magyarország az EU-s hatóságok előtti feljelentésében abszolút rekorder Jávor Benedek, a főváros nemrégiben kinevezett brüsszeli képviselője.

Ott van Korányi Dávid, Bajnai Gordon egykori kül- és biztonságpolitikai főtanácsadója. A stáb tagja Erő Zoltán, Budapest új főépítésze is, aki 2004 és 2014 között, a Demszky-éra korrupciós botrányoktól övezett csúcsberuházása, a 4-es metró generáltervezőjeként az egységes építészeti koncepcióért volt felelős. Bardóczi Sándor, Budapest főkertésze leginkább arról híres, hogy Karácsony Gergellyel versenyben folyamatosan tiltakozott a Városliget megújítását jelentő Liget Budapest projekt ellen. A videóban Bardóczi fő projektjének a Városháza-parkoló megnyitását tartja, ahol szavai szerint majd „találkozhat egymással a város és a városvezetés”.

 

Jávor Benedek is a főpolgármester stábjában van Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ámon Ada klímapolitikai főtanácsadó lesz. Ámon 2018-ban az akkor még miniszterelnöki babérokra törő Karácsony árnyékkormányának „zöldminisztere” volt. Az általa vezetett szervezet, az Energiaklub 2015-ben és 2016-ban összesen 145 ezer dollár, mintegy 37,5 millió forint támogatásban részesült Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatától. A szociális és lakásügyi főtanácsadó az a Misetics Bálint lesz, aki a Város Mindenkié aktivistájaként Karácsony zuglói polgármestersége idején az alanyi jogon járó pénzbeli ellátások és a kerület lakáspolitikáját alakította, nem sok sikerrel. Misetics volt a Soros György alapítványaihoz köthető, kormányellenes tüntetéseket szervező Hallgatói Hálózat egyik vezetője is. A videón ott van Balogh Samu, a főpolgármester kabinetvezetője, valamint Le Marietta, a Járókelő blog alapítója, aki a részvételiségért felelős főtanácsadója Karácsonynak. A fiatal blogger szerint olyan platformokon, folyamatokon fog dolgozni, hogy a budapestiek mondhassák meg, milyen legyen a város jövője.

Közben kiderült, hogy mindössze a budapestiek 43 százaléka elégedett azzal, ami Karácsony Gergely hivatalba lépése óta történt Budapesttel. A Publicus Intézet Népszava számára készített kutatása szerint az ellenzéki választók gyorsabb eredményekben reménykedtek, ezért az ő körükben is csak kicsivel ötven százalék fölötti az elégedettség.

Viszont 32-ről 38 százalékra emelkedett azoknak az aránya is, akik szerint Karácsonynak nem lesz elég súlya a kormánnyal szemben.

magyarnemzet.hu
  • Orbán Viktor Madridban majd Párizsban tárgyal
    Az európai konzervatív pártvezetők találkozóját megelőzően került sor Orbán Viktor és Santiago Abascal, a VOX elnökének megbeszélésére, a téma az európai keresztény és konzervatív értékek védelme, a családok és a gyermekvállalás támogatása valamint az illegális bevándorlás elleni fellépés volt.
  • A csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom felújítása
    A magyar kormány 26 millió forintos támogatásával cserélték ki a csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom nyílászáróit és óriási méretű üvegfelületeit.
  • A V4-ek védelmi vezetői: egységes NATO, egységes EU
    A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - parlamentjeinek honvédelmi és rendészeti bizottságai kiállnak az egységes NATO és az egységes Európai Unió mellett - közölte a magyar országgyűlési bizottság elnöke a pénteki debreceni tanácskozás utáni sajtótájékoztatón
MTI Hírfelhasználó