Szerelem első vérig
2020. február 17. 00:14

A Momentum Valentin-napi állásfoglalását idén Donáth Anna, a párt uniós képviselője tette közzé Facebook-oldalán. „Ez a szerelem […] messze nem csak a Fidesz által előírt keretek közt létezik. Ez a nap nem csak a hagyományos házasságban élő párok ünnepe […], nem magától értetődő, hogy mindenki automatikusan, pláne parancsra boldog lehet. A mi politikánk szabadságot és szerelmet jelent. Nem írjuk elő, kit és hogyan szeress.” Olyannyira nem, hogy Fekete-Győr András pártvezér korábban több alkalommal is kijelentette: pártja a melegekkel is erősen szimpatizál. (Gondolom, Valentin-napon különösen.) Mindehhez tudni kell, a Momentum-tagoknak kutya kötelességük részt venni az esedékes Pride-on, ráirányítván ezzel a begyepesedett kormányzat figyelmét arra, hogy kirekesztő családpolitikája fölött eljárt az idő. (A vezér azt is kijelentette, hogy pártjának sokkal fontosabb a melegházasság, mint a magyar határok megvédése. Meg hogy a szerelemnek nincs sem neme, sem nemzetisége…) Itt jegyzem meg, egy alkalommal két másképpen szexelő, bizonyos Tonka Álmos és Rosenfeld Mirjam a Kettős Mércén beszólt Fegyőréknek: „Kedves Momentum, inkább ne képviseljetek minket, buzikat!” Érvelésük lényege valahogy így hangzott: „okos buzi” (hogy a cikkírók szóhasználatával éljek) ne hangolja önmaga ellen a hagyományőrző heteroszexuálisokat. Stimmel.

Egyébként kerekebb lett volna Donáth Annácska Valentin-napi igehirdetése, ha arról is ejt néhány szót, hogyan töltötte a jeles ünnepet a kedves papa, Donáth Laci bácsi. Riogatta-e megint a szeretetotthon menyecskéit? Vagy csak lepukkant pártjáért fohászkodott az egykori MSZP-s lelkész-honatya?

Pilhál György: Szabadság, szerelem, Pride

Magyar Nemzet
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • 700 ezer felett a fertőzöttek száma a világon
  Elérte a 722 435-öt az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma hétfő reggelre. A Covid-19-ben eddig 33 997-en vesztették életüket, és 151 991-en gyógyultak meg – tájékoztatott honlapján a Johns Hopkins Egyetem. A vasárnap esti adatsorban 685 623 fertőzött, 32 137 halott és 145 706 gyógyult szerepelt.
 • Járványügyben mindenki kormánypárti
  Sikerült a többséget meggyőznie a kormánynak a koronavírus-törvény hatálya és a járványügyi rémhírterjesztés elleni fellépés kapcsán – közölte legfrissebb, ezer ember telefonos megkérdezésével készített közvélemény-kutatásának eredményét ismertetve a Nézőpont Intézet az MTI-vel.
 • A belföldi turizmus talán ősz előtt elindulhat
  Szeptember előtt nem indulhat újra a turizmus Budapesten, országosan talán előbb elindulhat a belföldi turizmus a járványhelyzet függvényében – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke a Kossuth Rádióban hétfőn reggel.
MTI Hírfelhasználó