Szemérmetes Erzsók nem zsarol
2020. február 27. 00:34

Gy. Németh Erzsébet DK-s politikus, főpolgármester-helyettes szerint szó sincs arról, hogy pártja megzsarolta volna a fővárost a Szabad Tér Színház ügyében, szerinte ezek „rosszindulatú szivárogtatások és manipulációk”.

Gy. Németh Erzsébet a humán területekért felelős főpolgármester-helyettest kérdeztük az Esti gyorsban, elsőként arról, hogy állítólag a DK vezetője megzsarolta a főpolgármestert: ha nem Benkő Nóra lesz a Szabad Tér Színház igazgatója, akkor nem szavazzák meg a költségvetést. Erről délután megkérdeztünk egy MSZP-s politikust, Horváth Csaba zuglói polgármester, aki nem kívánt reagálni, közölte, ez a DK ügye.

Gy. Németh Erzsébet, aki a DK elnökségi tagja is, közölte: már csak azért is cáfolja ezt, mert délben fogadták el a költségvetést, amelyet a pártjuk mind a hat képviselője megszavazott, majd délután 4 körül került sorra a színházak ügye. Szerinte szó nincs tehát ilyenről, az említett hírek „rosszindulatú szivárogtatások és manipulációk”. Elmondta, hogy Bán Teodórát két évre nevezték ki a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Benkő Nórát pedig ötéves időtartamra a Városmajori Színpad élére, és utóbbi gyakorolja az intézményfenntartói jogköröket.

A DK azt a szakmai álláspontot képviselte, hogy egyben kellene tartani a budapesti színházakat finanszírozási szempontból, és ha az állammal csak nagyon rossz megállapodást lehetne kötni, akkor találják meg a szükséges forrást a költségvetésben. Abban bízik, hogy a kormány abbahagyja a Gulyás Gergely-féle zsarolást és visszaül a tárgyalóasztalhoz, mert ez a színházba járók érdeke.

Gy. Németh: Szó sincs zsarolásról, ezek rosszindulatú manipulációk

klubradio.hu
Címkék:
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó