Várhatóan megsokszorozódik a migrációs nyomás
Az Európát terhelő migrációs nyomás várhatóan megsokszorozódik idén, így még inkább felértékelődik a határkerítés és a kormány korábbi bátor döntése annak megépítéséről – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott, hétfőn megjelent interjúban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arra reagálva, hogy a törökök egyes közlések szerint nem tartóztatják fel tovább az Európa felé tartó migránsokat.
2020. március 2. 11:17

Hozzátette, hogy az Európai Unió nagyobb részének is lassan be kell látnia, hogy a közös határaink védelméért nem meghurcolás jár Magyarországnak, hanem dicséret. Kocsis Máté úgy vélte, a kialakult helyzetben a biztonság megőrzése érdekében az uniós tagállamoknak „közös cselekvésre lesz szükségük, amelyből teljesen ki kell zárni a Soros-féle NGO-k álhumánus szempontjait és az embercsempészek lehetőségeit”. Ha a törököknél táborozó több millió ember valóban megindul Európa felé, eddig ismeretlen helyzet állhat elő – emelte ki.

A migrációval és a koronavírussal kapcsolatban a frakcióvezető úgy vélte, a pártok és a média felelőssége hatványozott lesz a következő időszakban. A koronavírus elleni védekezésben a kormány minden eszközt bevetett, ami jelenleg szükséges, és minden további verzióra van cselekvési terv – tette hozzá. A frakcióvezető beszélt az Országgyűlés tavaszi ülésszakáról is. „A jövő évi költségvetést még nyár előtt elfogadjuk, a nemzeti konzultáció eredménye alapján a börtönbiznisz felszámolására és az emberek igazságérzetét sértő ügyekre adott válaszok és javaslatok is elkészülnek majd, emellett gyermekvédelmi intézkedéseken is dolgozunk” – sorolta.

A vitatott kártérítési perekkel kapcsolatban kijelentette, hogy „a meghozott ítéletek nemcsak a kormányt zavarják, hanem szembemennek az emberek igazságérzetével, ez pedig komoly társadalmi feszültséget okoz, tehát az ítélkező bírók is hibásak ebben a helyzetben”. „Lényeges körülmény még, hogy ezen perek nagy része nem is a fogvatartottak ötletére vagy valós sérelmeik alapján indulnak, hanem a Soros-hálózat áljogvédői és liberális ügyvédek sikerdíj fejében járnak celláról cellára és veszik rá az elítélteket az eljárás megindítására” – tette hozzá.

Kifejtette, hamarosan eldől az is, hogy mi lesz a megoldás erre a problémára, „hiszen a konzultáció során képet kapunk majd arról, hogy mit gondolnak az emberek, utána pedig vélhetően új szabályok lesznek”. „Ezt az iparágat felszámoljuk. Az a dolgunk, hogy üzenjünk az ügyvédkartellnek: eddig és ne tovább” – hangoztatta Kocsis Máté. Beszélt arról is, hogy míg 2010-ben 12 ezer ember volt börtönben, azóta a bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépés és jogszabályok miatt ez a szám 18 ezerre ugrott. Vagyis tartósan 6000-rel kevesebb bűnöző él szabadon.

A kormánynak ezért növelnie kell a férőhelyek számát – szögezte le, úgy vélve, hogy a most bejelentett konténerbörtönök segíthetnek az ügyön. Kérdésre válaszolva kitért a frakcióvezető a klímavédelem témakörére is. Hangoztatta, hogy a kormány akciótervében konkrét, felelős lépések vannak rövid és középtávra. „Az egyre inkább érzékelhetővé váló globális éghajlatváltozás és a környezet brutális pusztulása világszerte változást hozott a politikában és a közbeszédben is, ami több szót követel” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „a hazai baloldal pedig lényegében egy rendkívül hangos klímahisztit kerekített a lezajló folyamatok köré, (…) felelősség nélkül, alkalmi politikai előnyt akarnak kovácsolni mindebből”.

MTI
  • A rákbetegeken is nyerészkedett az EU korrupcióval vádolt egészségügyi biztosa
    Beszámolók szerint az oltások hátterében az Európai Unió egyik legnagyobb korrupciós botránya bontakozik ki, melynek középpontjában az uniós egészségügyi biztos áll. Sztella Kiriakídiszt és családját nem először érik hasonló vádak, évekkel korábban egy bank mögé bújva privatizálták az összes onkológiai kezelést Ciprus szigetén.
  • Karácsony már többször is állított valótlanságot a doktorijáról
    Egyszer már megköszönte Karácsony Gergely, hogy lapunk felhívta a figyelmét arra, hogy tévesen szerepel az önéletrajzában a doktori fokozat megszerzése. Karácsony akkor tévedéssel magyarázta az esetet, valamint azzal, hogy félreérthetően volt megfogalmazva a bemutatkozása. A baloldal miniszterelnöki versenyére tegnap bejelentkező Karácsony tanulmányai kapcsán Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora elmondta: Karácsony minden támogatást megkapott a képzés elvégzéséhez, azonban nem tudott élni a lehetőséggel.
  • Sikeresen tért vissza a fővárosba a körverseny
    Az ausztrál Damien Howson vasárnap megtartotta a sárga trikót a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny záró etapján, a 92 kilométeres budapesti körözés végén Edward Theuns bizonyult a leggyorsabbnak.
MTI Hírfelhasználó