Tájkép Máriával meg a lószarral
2020. március 23. 00:22

Interjút adott a Hírklikknek Vásárhelyi Mária szociológus, aki a Németh Péterrel folytatott beszélgetés során gyakorlatilag a Demokratikus Koalíció narratíváját erősítette. Nézzük, most éppen milyen állítások érkeztek a Gyurcsány-párt holdudvarából!

– A propagandakommandó ugyanolyan erőbevetéssel dolgozik. Most a cél a közhangulat militarizálása, háborús hangulat gerjesztése, az újabb félelemkeltési kampány.

– Az az érzésem, hogy a hatalmon lévők még mindig azt hiszik, hogy a koronavírus ellen is fel tudják venni a harcot propagandával.

– Képtelen számokat látunk, hiszen olvashatjuk, hogy a körülöttünk lévő országokban mi a helyzet; Orbán Viktoron kívül senki nem gondolja hitelesnek, hogy itt harmadannyi fertőzött van, mint másutt.

– És emlékezzünk Molnár Lajosra is, aki megpróbálta racionalizálni az egyszerre pazarló és nyomorgó egészségügyet. Éppen a Fidesz kommunikációja csinált páriát belőle és utódjából, Horváth Ágnesből.

– Én nem tudom, hogy ki fog kormányozni hosszabb távon, mivel ez a jelenlegi kabinet bebizonyította teljes kormányzásképtelenségét és önzését, valamint az antiszolidaritását is.

– A valóság arcul fogja csapni az embereket; véget kell érnie annak, hogy egy hatalom által manipulált, virtuális valóságban élnek.

– Normálisan ezt a válságot nem élheti túl a kormány.

Ezekre a szavakra az őszödi beszédet idézve mindössze annyit érdemes válaszolni: Egy lószart, mama!

Villányi Károly: Vásárhelyi Máriától a lószarig

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A kormány a nemzeti össztermék, a GDP 18-20%-át csoportosítja át
  Tíz év megfeszített munkával egyenesbe jött a magyar gazdaság, de a koronavírus-járvány miatt most kezdhetjük elölről az építkezést, ami igazságtalan – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki arról is beszélt hogy egyszerre kell megküzdenünk a járvánnyal és a gazdasági következményekkel is.
 • Áltudósok a Helsinki Bizottságban
  Manapság jogtudósoknak kiáltották ki magukat a Soros-hálózathoz tartozó „jogvédő” szervezetek.
 • Az ötpontos program már a jövőt építi
  Olyan helyzetben van az ország, hogy a válságkezelést nem hitelből kell finanszíroznia, szemben például Romániával, ahol a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordultak segítségért – mondta a Magyar Nemzetnek Novoszáth Péter közgazdász, aki értékelte a kormány ötpontos akciótervét.
MTI Hírfelhasználó