Mindenki számíthat a magyar katonákra
A járvány terjedését csak közös erővel, társadalmi összefogással tudjuk megfékezni. A magyar katonákra és a Magyar Honvédségre, mint mindig, a kialakult veszélyhelyzetben is számíthatnak az ország lakosai.
2020. március 24. 10:42

Budapesten található Közép-Európa egyik legnagyobb szociális intézménye, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei, amely a főváros kiemelt hajléktalan ellátó szervezete. A szállókon március 17-én kijárási tilalmat rendeltek el, a médiahírek szerint annak betartatása nehézségekbe ütközik. A hajléktalan emberek legyengült immunrendszerük és egészségügyi állapotuk miatt a koronavírus-járvány kapcsán különösen veszélyeztetettek.

A járvány terjedését csak közös erővel, társadalmi összefogással tudjuk megfékezni. A magyar katonákra és a Magyar Honvédségre, mint mindig, a kialakult veszélyhelyzetben is számíthatnak az ország lakosai. Különösen fontos az összefogás, a kölcsönös segítségnyújtás akkor, amikor ilyen kiemelt járványügyi kockázattal érintett személyek szorulnak segítségre.

A kérésnek eleget téve a Magyar Honvédség hétfőn a főváros egy átmeneti szállásán és három éjjeli menedékhelyén telepített összesen 7 katonai sátrat. Ha szükségessé válik, további 13 sátorral tudjuk segíteni a hajléktalanok előszűrését a fővárosban.

Zakar Gergely, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei igazgatója köszönetet mondott a soron kívül nyújtott eszközökért. Hangsúlyozta, hogy kiemelten fontos a sátrak használata, mert az érintett személyek esetében a hideg időjárás az amúgy is magas kockázatot tovább növelheti.

Kép: Rácz Tünde

  

honvedelem.hu
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Fegyelmezetlenek a budapestiek, a járvány "berobbanását" kockáztatják
  Budapest több pontján a kijárási korlátozások ellenére csoportosulnak az emberek a közterületeken és ezzel a járvány "berobbanását" kockáztatják - erről beszéltek a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnap délelőtti online sajtótájékoztatóján.
 • Gulyás: a kormány intézkedései elegendőek lesznek
  A kormány intézkedései elegendőek lesznek ahhoz, hogy fedezzék a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges költségeket és a lehető leghamarabb újra lehessen indítani a gazdaságot - nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
 • Nyerőben az élet kultúrája
  Mert ez a szervezett küzdelem a vírus ellen, ami szembe megy a korábban sokak által abszolút értéknek tekintett gazdasági érdekkel, az élet kultúrájának diadala a halál kultúrája felett.
MTI Hírfelhasználó