Nyávog egy spanyol cica is
2020. március 25. 00:25

Képtalálatok a következőre: Iratxe García

A Szocialisták és Demokraták EP-frakciója „elítéli Orbán Viktor miniszterelnök szándékát, amelyet a koronavírus-járvány leple alatt próbál elfogadtatni, és amely korlátlan hatalmat adna a magyar kormány kezébe, hogy rendeletek útján kormányozzon” – olvasható a képviselőcsoport közleménye az MSZP-s Ujhelyi István Facebook-oldalán.

Iratxe García, az S&D spanyol frakcióvezetője azt mondta: „Európának példa nélküli gazdasági, szociális és egészségügyi nehézségekkel kell szembenéznie és erre rendkívüli válaszokat adnia. Azonban ez nem lehet ürügy a demokrácia határozatlan idejű korlátozására. Orbán Viktor csak saját hatalmi érdekeit akarja erősíteni a kialakult egészségügyi krízist kihasználva. A körülményektől függetlenül egyetlen kormány sem kaphat korlátlan felhatalmazást. Felszólítottam az Európai Bizottságot, hogy haladéktalanul biztosítsa az Európai Unió alapvető értekéinek védelmét, valamint felszólítom a tagállamokat, hogy az Európai Tanácsban a 7-es cikkely keretében azonnal vegyék napirendre ezt a kérdést.”

Simona Bonafé, demokráciáért és alapjogokért felelős frakcióalelnök pedig azt mondta: „Ha létezik olyan ember, akiben nem bízhatunk meg, ha a demokratikus alapértékekről van szó, az Orbán Viktor.”

Európai szocialisták: ha van ember, akiben nem bízhatunk, az Orbán Viktor

-----------------------------------------

Tegnap a Süddeutschében szólalt meg egy idióta:

Orbán szisztematikusan kiüresítette a demokráciát, és ezt a törvénytervezetet sem lehet máshogy értelmezni, mint a korlátlan hatalom megszerzésére irányuló törekvést.

„Tudvalévő, hogy ezekben az időkben sokhelyütt masszívan korlátozzák a szabadságjogokat. De a működőképes demokráciákban még bízhat abban az ember, hogy ez a vírus elleni küzdelmet szolgálja, és az aktuális rendkívüli állapot után minden visszatér a régi kerékvágásba. De Magyarországon Orbán kezdettől fogva arra használta a korona-válságot, hogy alátámassza az általa kitalált »logikus kapcsolatot« a migráció és a vírus terjedése között. Az elmúlt években olyan szisztematikusan üresítette ki a demokráciát, hogy a koronavírus miatti vészhelyzetről szóló törvénytervezetet sem lehet másként értelmezni, mint a korlátlan hatalom megszerzésére irányuló törekvést.

Orbánt már jó ideje »Viktátornak« csúfolják az ellenfelei. És most ismét megerősíti a legszörnyűbb gyanúkat. Ezekben a ködös időkben zord módszerekhez nyúl – és az EU-ban senkinek sincs ereje energikusan ellenállni.”

Peter Münch: Demokrácia karantén alatt

mandiner.hu
Címkék:
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • A kormány a nemzeti össztermék, a GDP 18-20%-át csoportosítja át
  Tíz év megfeszített munkával egyenesbe jött a magyar gazdaság, de a koronavírus-járvány miatt most kezdhetjük elölről az építkezést, ami igazságtalan – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki arról is beszélt hogy egyszerre kell megküzdenünk a járvánnyal és a gazdasági következményekkel is.
 • Áltudósok a Helsinki Bizottságban
  Manapság jogtudósoknak kiáltották ki magukat a Soros-hálózathoz tartozó „jogvédő” szervezetek.
 • Az ötpontos program már a jövőt építi
  Olyan helyzetben van az ország, hogy a válságkezelést nem hitelből kell finanszíroznia, szemben például Romániával, ahol a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordultak segítségért – mondta a Magyar Nemzetnek Novoszáth Péter közgazdász, aki értékelte a kormány ötpontos akciótervét.
MTI Hírfelhasználó