Soros György újra bevetette médiahadseregét is Magyarország ellen
Az elmúlt időszakban megfigyelhető volt, hogy komoly erőket mozgósítanak Magyarország lejáratásának érdekében. A módszerek és álhírek terjesztése mögött Soros György milliárdos tőzsdespekuláns emberei állhatnak.
2020. április 16. 14:31

Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter volt a CNN amerikai hírcsatorna vendége a napokban. Az interjú elején a magyar politikus kénytelen volt helyre tenni a fake newst terjesztő műsorvezetőt, Christiane Amanpourt.

A magyar külügyminiszter Christiane Amanpour kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, „sajnálattal közlöm, hogy újabb álhírt terjeszt Magyarországról, mivel azt mondta, hogy a parlamentet beszüntették (…), ami nem igaz. A parlament ülésezik. Ezen a héten például (…) három napon is ülésezett.”

A magyar miniszter arra reagált, hogy ezt megelőzően a riporter azt mondta: a francia nemzetgyűlés, a brit parlament és az amerikai kongresszus működik, míg a magyar nem.

Nem véletlen, hogy a műsorvezető már a kérdésében is álhírt állított, ugyanis a CNN honlapján a magyar koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, úgynevezett koronavírus-törvény elfogadásáról szóló cikkben is félrevezetően számolnak be.

A Rob Picheta és a magyar nevű Stephanie Halasz a cikkben hamisan azt állította, hogy a magyar parlamentet felfüggesztették. Az írásban a Soros György milliárdos tőzsdespekuláns által is pénzelt magyarországi Amnesty International nevű szervezet igazgatóját is idézték, aki az ember jogok miatt rettegett egy sort.

A módszer a régi, jól bevált

Az, hogy Soroshoz köthető szervezetek megpróbálják lejáratni Magyarországot nem újkeletű jelenség, de most a tőzsdespekuláns impozáns médiabirodalmát is beveti. Magyarországon az egyik Soroshoz köthető portál a 444.hu, amely munkatársai előszeretettel írnak a nemzetközi sajtóban lejárató cikkeket saját országukról.

A magyar cégadatbázisból kiderül, hogy a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt. Igazgatótanácsában ott ül Maria Nemcova, aki korábban a Nyílt Társadalom Alapítvány prágai programigazgatója volt. Nemcova most a szintén Soroshoz köthető Media Development and Investmend Fund nevű szervezetnél tevékenykedik működési vezérigazgató-helyettesként.

Április ötödikén jelent meg egy cikk a New York Times lap hasábjain, amely egyetlen célja Magyarország lejáratása volt. Természetesen a magyar balliberális sajtó egy az egyben átvette az írást, melyet Benjamin Novak és Patrick Kingsley jegyzett. Előbbi egész véletlenül a Soroshoz köthető 444.hu munkatársa. Ezt a portál saját maga árulja el egy korábbi anyagában, amely szintén ezen a módszeren alapul, csak akkor épp a magyar sporttámogatási rendszer szidalmazása volt terítéken.

A módszer ugyanez volt: Benjamin Novak írt egy cikket a New York Timesban, azt pedig a 444 átvette. Csakhogy a magyar portál itt lebuktatta magát, a cikk végén ugyanis odaírták: „Benjamin Novak, a Times cikkének egyik szerzője a 444 angol nyelvű hírlevelének, az Insight Hungarynek is szerkesztője.”

Christiane Amanpour és Soros György kapcsolata

Az amerikai Media Research Center nevű szervezet 2011-ben hosszú cikksorozatban foglalkozott Soros médiaérdekeltségeivel. A média watchdog beszámolójában több Soroshoz köthető újságíró szervezetet is felsorol, azonban ami érdekes, az a Center of Public Integrity (CPI) nevű nonprofit alakulat.

A CPI adóbevallásaiból kiderül, hogy Amanpour a szervezet igazgatótanácsában foglalt helyett éveken keresztül.

Más érdekes adatok is kiderülnek a dokumentumokból, méghozzá az, hogy a Soros-féle Open Society Foundation (OSF) és Open Society Institute (OSI) nem sajnálta a szervezettől az anyagi támogatást. Eszerint:

Amanpourtól úgy tűnik egyébként, hogy nem áll távol a terroristák mosdatása sem. 2015-ben ugyanis úgy számolt be a Charlie Hebdo francia szatirikus lap elleni támadásról, hogy „aktivistáknak” nevezte az elkövetőket.

Vana Hírügynökség
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Hisztériakeltés: a balatoniakat támadja az MSZP
  A szabadstrandok után most a Balaton környezetéért aggódik a baloldal.
 • Gyűlöletcunamit indított a baloldal Müller Cecília ellen
  Ismét Müller Cecília került a balliberális médiumok célkeresztjébe. Ezúttal Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke köszörülte a nyelvét az országos tiszti főorvos személyén és munkásságán a Népszavában, összességében azt nehezményezve, hogy az emberek köszönetet mondanak Müller doktornő munkájáért. A 444.hu sem cáfolta meg magát: kapva kapott az alkalmon, hogy lefasisztázza a szakembert.
 • Négyből semmi – A szegedi szabadstrandok múltja és jelene
  „A szabadstrandok elvételére tett kísérlet merénylet a magyar nyár ellen” – olvasható az MSZP legújabb hazugságkampányában, melynek aláírásgyűjtő akciójába nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a párt szegedi önkormányzati képviselői is. Azok, akik az elmúlt másfél évtizedben asszisztáltak ahhoz, hogy a Tisza-parti baloldali városvezetés Szeged valamennyi szabadstrandját fölszámolja.
MTI Hírfelhasználó