Petíció a kereszténygyalázó tartalmak ellen
A Vasárnap.hu, keresztény-konzervatív hírportál petíciót indított a baloldali sajtó kereszténygyalázó tartalmai ellen, mivel április 28-án a Népszava egy Jézus Krisztust kigúnyoló, vállalhatatlan karikatúrát közölt. A közelmúltban ismét megszaporodtak a kereszténygyalázó írások és képi tartalmak, így a lap arra szólítja fel a balliberális sajtó képviselőit, hagyjanak fel az ilyen jellegű tartalmak létrehozásával.
2020. április 30. 10:04

A Népszava április 28-án Jézus Krisztust gúnyoló, a keresztény embereket egyértelműen sértő, viccesnek szánt karikatúrát közölt. A képen Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony karikatúrája is szerepel, aki köztudottan hívő. A magyarországi baloldali sajtó fősodra előszeretettel fogadja be a kereszténygyalázó tartalmakat, és nyújt nekik megjelenési lehetőséget, semmibe véve ezzel a magyar társadalom többségének hitét és meggyőződését.

A Vasárnap.hu – a jelenség ellen felszólalva – petíciót indított, Vágvölgyi Gergely, a lap főszerkesztője a Magyar Nemzetnek elmondta, „noha az elmúlt időszakban ismét megsokasodtak a kereszténygyalázó tartalmak a baloldali sajtóban, mi a Népszava keddi karikatúrája után éreztük úgy, hogy megálljt kell parancsolnunk a jelenségnek”.

A szólás- és véleményszabadság nem terjedhet ki a lelkiismereti szabadság, a másik hitének meggyalázására – ezt egyetlen vallással kapcsolatban sem szabad megtenni – hangsúlyozta a főszerkesztő, hozzátéve, „úgy éreztük, kötelességünk lépni akkor, amikor magát Jézus Krisztust látjuk bugyuta karikatúrákon. A lapcsalád egyik tagja, a keresztényüldözés témáját feldolgozó S4C egy évvel ezelőtt sikert aratott, amikor nemzetközi tiltakozást kezdeményezett egy Jézus alakját bagatellizáló amerikai képregény kiadása ellen: a kiadó akkor meghátrált, mert megértették, hogy Jézussal – akárcsak Mohameddel – ezt nem tehetik meg. Abban bízom, a hazai baloldali szerkesztők is érezni fogják, hogy átlépték a határt!”

A petíció kezdeményezői javasolják, hogy az említett orgánumok botrányos megnyilvánulások helyett értékteremtő, a lelket, szellemet építő, hasznos tartalmakkal szolgálják olvasóközönségüket.

Felszólítjuk a baloldali sajtótermékek szerkesztőit, hagyjanak fel a kereszténységet gyalázó tartalmak közlésével, tartsák tiszteletben hitünket, meggyőződésünket, és ne tegyék azt irónia, gúny tárgyává! – olvasható a kereszténygyalázó tartalmak ellen felszólító petíció szövegében, amely a linkre kattintva érhető el.

magyarnemzet.hu
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó