A HVG meg a frenetikus német humor
2020. május 4. 00:51

Sosem hallottuk még, de hát a németek fő jellemzője a humor mellett az eredetiség.

„A HVG nem tétlenkedik, ha a valóságban nem, ám a liberális fantáziában kimeríthetetlen mennyiségben létező jelenségekről kell beszámolni. Most is közvetve a magyarországi diktatúráról írtak, ám eközben muszáj volt méltatniuk fantáziájuk legabszurdabb jelenségét is, az ún. »német humort«. 

Szemben a magyarral, a germán közszolgálati tévé nem-propaganda távíróállomásként működik, hanem olyan szokatlan, világot a sarkaiból kiforgató, eredeti gondolatokat mutat be - rendkívül humoros formában! - mint hogy Magyarország diktatúra, és érdemes még itt Törökországot is említeni. Sosem hallottuk még, de hát a németek fő jellemzője a humor mellett az eredetiség. (A németek másik őstehetségét, a menetelést pedig csak a humorérzék hiánya miatt nem találják viccesnek itt Mucsán.) 

Tudjuk azonban, hogy a liberális - és német - kiváltságként létező humor valójában mindig is véresen komoly problémákra mutat rá. A problémákat pedig - szintén liberális és német! modell szerint - meg kell oldani. 

Hogyan lehet tehát egy ilyen keleti diktatúrát megszüntetni? 

1) Meg kell szállni a renitens Magyarországot és a Berlinből kisugárzó Jóemberség által a Birodalomba kell integrálni. 

2) »Végső megoldást« kell alkalmazni a magyarokkal szemben, mert nem tudnak viselkedni. (A problémák megoldása akkor a legjobb, ha végső.) 

3) Csak a fideszesekkel szemben kell végső megoldást alkalmazni. 

4) A németek már megváltoztak, így a végső megoldást csak 0rbánnal szemben kell alkalmazni. 

Alig várjuk a vicc csattanóját, hátha most megértjük!”

Megadja Gábor: Hogyan lehet tehát egy ilyen keleti diktatúrát megszüntetni?

mandiner.hu - facebook
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Fegyelmezetten kell védekezni
  Az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezik a koronavírus-járvánnyal szemben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Új lírai beszéd
  Szeretteinket, pláne gyermekeinket egy kivételes világra kell tanítanunk, nagy gondossággal, nagy hitekkel, hogy bármi jó megtörténhet a világban, e nélkül nincs meg a mintája, háttérországa, evidenciája arra, hogy a valóságát úgy formálhatja, olyanná, amiben élni is érdemes - vallja Kürti László költő.
 • Soros-bábszínház Brüsszelben
  Vegyük sorra a legfontosabb jeleit ­annak, hogy az unió ma már nem szuverén.
MTI Hírfelhasználó