A liberális média Magyarországról álhíreket terjeszt
Interjút adott Varga Judit igazságügyi miniszter a francia Putsch-nak, amelyben a tárcavezető a hazánkkal szemben megfogalmazott vádakra reagál.
2020. május 10. 19:56

"A koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés első szakaszában sikeresen készítettük fel Magyarországot a legrosszabb forgatókönyv esetére” - számolt be róla Varga Judit igazságügyi minsizter a francia médiának az interjúban, amely arra is kitér: Magyarország az elkövetkező időszakban a GDP nagyságrendileg 18-20 százalékával egyenértékű, több mint 28 milliárd eurót biztosít a gazdaság megvédésére a gazdaságvédelmi akcióterv keretei között.

Arra az újságírói felvetésre, hogy az Orbán Viktor által március 11-én kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet felháborodást okozott Franciaországban és a liberálisnak mondott demokráciákban, Varga Judit a következőket válaszolta: „Európában olyan jelenséggel állunk szemben, amely minden országot érint; minden ország ugyanazt a mintát követi: óvintézkedéseket vezet be, hogy életeket mentsen, megóvja az emberek egészségét, és legyőzze a gazdasági következményeket. Mi magyarok sem teszünk másképp. A törvény keretet adott a kormánynak. hogy a szükségesség és az arányosság elvei mentén intézkedéseket megteremthessen a COVID-19 elleni küzdelemben, hogy az állampolgárok életét és egészségét megvédje, és a járvány okozta gazdasági következmények csökkenteni tudja”.

A miniszter kiemelte: azt látjuk, hogy „ennek ellenére sok a szándékos félremagyarázás és fake news a törvény körül, amit a mainstream liberális média és több politikus is előszeretettel közöl tényként Európa-szerte”.

„Sajnálatosnak tartjuk, hogy az álhírek terjesztésébe nemcsak politikai ellenfeleink, hanem egyes néppárti politikusok is aktívan bekapcsolódtak. Elvárjuk, hogy azok, aki tájékozatlanságból vagy rosszindulatból az álhírterjesztőkhöz csatlakoztak, kérjenek bocsánatot a magyar emberektől és vonják le a megfelelő következtetéseket” - szögezte le a miniszter, kiemelve: számtalanszor elmondta, hogy meg kell ismerni az alig néhány oldalas törvényt, „hiszen a tények ismerete nélkül a vád és az ítélet könnyen megegyezhet”.

„Többször is kiemeltem már, hogy a valótlan állításokkal ellentétben a felhatalmazás sem időbeliségét, sem pedig tárgyát tekintve nem korlátlan, hiszen az Országgyűlés bármikor visszavonhatja a kormánynak adott felhatalmazást” - hangsúlyozta Varga Judit.

„Elképesztőnek és felháborítónak tartom, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor az emberek életének, egészségének biztosítását helyezi minden ország előtérbe, és a gazdaságát próbálja újraindítani, egyes politikusok legfontosabb feladata még ilyenkor is a Magyarország elleni politikai vádaskodás. Ez egyértelmű pótcselekvés. Azok tesznek így, akik nem tudnak, vagy nem akarnak bekapcsolódni a valódi válságkezelésbe” - hangsúlyozta a francia lapnak adott interjúban Varga Judit.

magyarhirlap.hu
Címkék:
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Orbán: a vírus behurcolása ellen kell védekezni
  A koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, minden egyes újabb magyarországi fertőzésnél megtalálható ugyanis valamilyen külföldi "mozzanat" - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.
 • Meg kell erősíteni a valódi kereszténydemokrata pártokat
  Meg kell erősíteni a valódi kereszténydemokrata pártokat, amelyek tenni szeretnének Európa jövőjéért - fogalmazott Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke a Magyar Hírlap online kiadásában pénteken.
 • Rétvári: minden humán terület többletforrást kap jövőre
  Minden humán terület kap többletforrásokat az idei évhez képest a 2021-es költségvetésben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten tartott sajtótájékoztatóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó