Gurmai Zalán futása
2020. május 21. 00:09

Amire rágörcsölsz, biztos kudarc.

Ha nagyon fontos lenne elérned a buszt, biztosan az orrod előtt megy el, ha pedig korán kell kelned, egész éjjel forgolódni fogsz.

Ezt a jelenséget mutatta be Szophoklész, az antik görög drámaíró is az Oidipusz király című tragédiájában, amelynek főhőse mindenáron elkerülné a szörnyű jóslat beteljesülését, hogy megöli az apját, és az anyjával fog hálni. Erőfeszítései ellenére persze végül mindkét sajnálatos esemény bekövetkezik.

A szocialista Gurmai Zitát is feltehetően az késztette arra, hogy korát meghazudtoló lendülettel futásnak eredjen a PestiSrácok riportere elől, hogy nem szerette volna szerencsétlen baloldali politikus, szerencsétlen MSZP, valamint szerencsétlen ellenzék benyomását kelteni. Ám a kukák között törtető, feldúlt asszony látványa ikonikus pillanatképét rögzíti a magyar baloldal lehangoló állapotának. A néma performansz végén az italboltba betérő politikusnő erős képbe sűrítve jeleníti meg a zavarodott, önmagával meghasonlott, nihilbe tartó ellenzéket. Gurmait is meglephette önleleplezésének a mértéke, és szidhatta magát a burleszk hőskorába illő jelenetekért.

De kérdés: mi történt volna, ha válaszol az újságíró kérdéseire? Mit felelhetett volna arra, hogy a gyöngyöspatai cigányok hátrányos megkülönböztetése ügyében még a keresetet beadó Soros-szervezet szerint is a Medgyessy-Gyurcsány kormányok alatt kezdődött a szegregált oktatás, és folyt éveken át? Milyen magyarázatot adott volna Gurmai arra, hogy párttársai és szövetségesei apokaliptikus terminusokkal írták le a mára lecsengő koronavírus-járványt, a pandémiát példásan kezelő kormányt pedig gyakorlatilag népirtással vádolták? Nem csoda, hogy a fejetlen futkorászás zsigeri reakcióját váltotta ki belőle a szembesítés.

Kárpáti András: Szocialista szembesítés

magyarnemzet.hu
Címkék:
  • Miért félnek Trumptól még mindig?
    Aki alternatív világértelmezési keretet és fogalom-készletet merészel használni, azt egész egyszerűen kitiltják minden létező platformról, és ezzel volt valóság, nincs valóság, egy gonddal kevesebb.
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
MTI Hírfelhasználó