Ancsa az égen
A délutáni felszállásokat társaságban tölthette az Ancsa személyzete, hiszen ekkor már ejtőernyős katonákat vitt magával az immáron több mint negyvenöt éve magyar színekben szolgáló gép.
2020. május 22. 09:48

Habár az új koronavírus-járvány alaposan megváltoztatta a Magyar Honvédség hétköznapjait, az alaprendeltetéshez és a szakmai felkészültséghez elengedhetetlen kiképzési foglalkozások folyamatosak. Így van ez az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis háza táján is.

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt radikálisan csökkent a hazánk felett (is) áthúzó utasszállító repülőgépek száma.

Jószerével csak teherszállító gépek mozognak úticéljuk felé haladva. És persze az olyan katonai gépek is, mint az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis AN-26-os szállítógépe, amely ezúttal kiképzési repülés céljából emelkedett magasba.

A rutinfeladatsor elvégzése – még ha önmagában nem is rejteget kihívásokat – nagyban hozzájárul a repülőszemélyzet szakmai tudásának szinten tartásához.

A kiképzőfoglalkozás végrehajtásában üde színfoltot jelentett, amikor a délelőtti körök lerepülését követően, a délutáni felszállásokat már társaságban tölthette az Ancsa személyzete, hiszen ekkor már ejtőernyős katonákat vitt magával az immáron több mint negyvenöt éve magyar színekben szolgáló gép.

Kép: Kertész László

Snoj Péter

honvedelem.hu
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Trianon 100 - Apponyi Albert párizsi beszéde
  A trianoni döntésen a magyar békedelegáció által szóban és írásban előterjesztett érvek sem tudtak változtatni. A benyújtott számos jegyzék, s különösen Apponyi Albert delegációvezető 1920. január 16-án elmondott beszéde így nem is a békekonferenciára, sokkal inkább a magyar közvéleményre gyakorolt nagy hatást, és megvetette a két világháború közötti revizionizmus eszmei alapjait.
 • Soros és a balliberális sajtó támadása Antallék ellen (3.)
  Az SZDSZ már 1989-ben pontosan tudta, mit kezdjen a sajtóval, ezért nem engedte, hogy az 1990-es választások előtt az állampárt hozzányúljon a médiatörvényhez, mindeközben a kampány előtt minden szabad műsoridőt igyekeztek lefoglalni a tv-ben és a rádiókban, a liberális lapok pedig jelentős összegű támogatást kaptak a Soros Alapítványtól.
 • Salvini: Számunkra Magyarország példakép
  "Tisztelet a magyar népnek és kormánynak, a magyarok közösségének, számunkra példaképek vagytok, köszönjük, hogy közel vagytok hozzánk!".
MTI Hírfelhasználó