A munkahelyeket a vírus mellett a baloldaltól is meg kell védeni
Jakab Péter Jobbik-elnökkel nem, de az igazsággal érdemes foglalkozni – írja Menczer Tamás.
2020. július 11. 22:57

– Gondolkodtam, érdemes-e Jakab Péterrel foglalkozni (egyébként nem), aki vagy tudatlanságból mond elképesztő ostobaságokat, vagy szándékosan beszél összevissza. Így is, úgy is hasonlít a mesterére, Gyurcsány Ferencre – kezdi bejegyzését közösségi oldalán Menczer Tamás államtitkár.

Jakabbal nem, de az igazsággal érdemes foglalkozni.

Most az Jakab baja, hogy a kormány támogat egy osztrák céget abban, hogy Celldömölkön 130 munkahelyet megőrizzen és húszat létrehozzon. Mert ez osztrák cég, és a munkahelyek drágák…

1. Jakabék állításával ellentétben sosem mondtam, hogy ez egy magyar cég, azt mondtam, hogy Magyarországon tevékenykedő cég. Ahol egyébként magyar emberek dolgoznak.
2. A cég nemcsak munkahelyeket őriz meg és újakat hoz létre, hanem a következő öt évben ötven százalékkal növeli a bértömeget. Vagyis a fizetések jelentősen emelkedni fognak.
3. Az ilyen támogatások átlagosan öt év alatt megtérülnek a költségvetésnek.
4. A kormánynak minden ember és minden család, ez a százötven is fontos.
5. Csak a Külügyminisztérium pályázatára 806 vállalkozás jelentkezett, 627 magyar tulajdonú, több mint 140 ezer munkahely megőrzését segítjük, a kormány pedig összesen több mint egymillió munkahely megőrzését támogatja.
6. A munkahelyeket sajnos nemcsak a vírustól, a magyar baloldaltól is meg kell védeni.

magyarnemzet.hu - facebook
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Népszerű a Mahart nyaralóhajózási programja
  Sikerrel indult júliusban a Mahart nyaralóhajózási programja, jelentős az érdeklődés, a hajók kihasználtsága augusztusban 62 százalékos - közölte Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
 • Mi ellen tüntet a nyugati középosztály?
  Amerikában és Nyugat-Európában is több tízezren tüntetnek. Fehérek, heteroszexuálisak, adófizetők és nagyon mérgesek.
 • Visegrádi hallgatói szövetség alakul
  Idén a magyarok szervezik az Euró­pai Hallgatói Önkormányzatok éves közgyűlését, amelynek kiemelt témája a járványhelyzet alatti rendkívüli oktatás – mondta el a Magyar Nemzetnek a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája külügyi elnökségi tagja.
MTI Hírfelhasználó