A munkahelyeket a vírus mellett a baloldaltól is meg kell védeni
Jakab Péter Jobbik-elnökkel nem, de az igazsággal érdemes foglalkozni – írja Menczer Tamás.
2020. július 11. 22:57

– Gondolkodtam, érdemes-e Jakab Péterrel foglalkozni (egyébként nem), aki vagy tudatlanságból mond elképesztő ostobaságokat, vagy szándékosan beszél összevissza. Így is, úgy is hasonlít a mesterére, Gyurcsány Ferencre – kezdi bejegyzését közösségi oldalán Menczer Tamás államtitkár.

Jakabbal nem, de az igazsággal érdemes foglalkozni.

Most az Jakab baja, hogy a kormány támogat egy osztrák céget abban, hogy Celldömölkön 130 munkahelyet megőrizzen és húszat létrehozzon. Mert ez osztrák cég, és a munkahelyek drágák…

1. Jakabék állításával ellentétben sosem mondtam, hogy ez egy magyar cég, azt mondtam, hogy Magyarországon tevékenykedő cég. Ahol egyébként magyar emberek dolgoznak.
2. A cég nemcsak munkahelyeket őriz meg és újakat hoz létre, hanem a következő öt évben ötven százalékkal növeli a bértömeget. Vagyis a fizetések jelentősen emelkedni fognak.
3. Az ilyen támogatások átlagosan öt év alatt megtérülnek a költségvetésnek.
4. A kormánynak minden ember és minden család, ez a százötven is fontos.
5. Csak a Külügyminisztérium pályázatára 806 vállalkozás jelentkezett, 627 magyar tulajdonú, több mint 140 ezer munkahely megőrzését segítjük, a kormány pedig összesen több mint egymillió munkahely megőrzését támogatja.
6. A munkahelyeket sajnos nemcsak a vírustól, a magyar baloldaltól is meg kell védeni.

magyarnemzet.hu - facebook
  • SZFE - Bemutatták az egyetem új, naphegyi campusát
    A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) történetének legjelentősebb fejlesztési programja vette kezdetét, amelynek első lépéseként új intézetnevekkel és megújult, modern oktatási helyszínekkel várják a hallgatókat és oktatókat - közölte Szarka Gábor kancellár az SZFE új, naphegyi campusának csütörtöki sajtóbejárásán.
  • Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltás
    Az újonnan engedélyezett oltóanyagokkal felgyorsítható a védőoltások beadása - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.
  • A kormány kénytelen saját vakcinabeszerzési forrásokat szerezni
    Magyarország kénytelen saját vakcinabeszerzési forrásokat keresni, miután az Európai Bizottság lassúsága miatt még mindig nem kezdődhetett meg a tömeges koronavírus elleni oltás az Európai Unióban - mondta a csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
MTI Hírfelhasználó