A Dunakanyar lovasai
Szentendrén és környékén egyre több a lókedvelő, egyre többen foglalkoznak lótartással; van, aki csupán hobbiból, van, aki hagyományőrzés és van, aki lovagoltatás céljából.
2020. július 14. 09:25

Leidinger Dániel lovasíjászatot oktat pomázi lovasbirtokán 2020. június 22-én. MTI/Cseke Csilla

A lovak a szabadban, füves legelőkön töltik napjaikat, télen, zordabb idő esetén féltető alá tudnak behúzódni. A félrideg tartásban a heréltek, a kancák és csikóik természetes hierarchia szerint élnek, ellentétben a boxos tartásmóddal, ahol ez nem tud kialakulni. 

 

Gergely Domonkos ugrat át Tivorán János lova felett Szentendre határában 2020. május 22-én.

Berki Katalin és párja, Magyar Zoltán a szentendrei otthonuk ablakában szomszédjuk lovával 2020. június 25-én.

Lovak legelnek Tenkely Balázs szentendrei lovasbirtokán 2020. június 2-án.

Szolnoki János állatorvos lovaival és kutyájával szentendrei lovasbirtokán 2020. június 24-én. 

Egy kislány gondozza pónilovát a History Sportlovardában a Szentendrei-szigeten 2020. május 15-én. A családi vállalkozás fő profilja a lovas oktatás és táboroztatás.

Tóvári Balázs építészmérnök a ferdinánd huszárok uniformisában pihen a tűz mellett lovával Szentendrén 2020. június 21-én.

Képek: MTI/Cseke Csilla

MTI
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • A legnagyobb veszély az, hogy egyre mélyebbre ássák magukat az árokba
  „Engem nem érdekel, hogy ki hergel kit. A tanárok a diákokat, a diákok a tanárokat, vagy a politikusok hergelik kiállásra őket. Ennek a boncolgatásától el kéne lépni, és a kölcsönös bizalmat kellene valahogy visszahozni” – Rátóti Zoltánt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem frissen kinevezett kuratóriumának tagját kérdeztük modellváltásról, elvégzendő feladatokról, jogkörökről, ellenállásról, illetve szembesítettük a sértett felek követeléseivel. Interjúnk.
 • Akarjuk a győzelmet!
  Nem nézhetjük tétlenül a liberális pusztító káosz kialakulását, létünk védelmében nem lehetünk önkorlátozók.
 • Baloldali tömb formálódik Gyurcsány Ferenccel szemben
  Legutóbb a Momentum elnöke fogalmazta meg, mit gondol Gyurcsány Ferenc vezérszerepéről. Közben az MSZP már azon aggódik, hogy a belviszály a 2022-es választási esélyeket is veszélyezteti – hangzott el az M1 Híradójában.
MTI Hírfelhasználó