A Dunakanyar lovasai
Szentendrén és környékén egyre több a lókedvelő, egyre többen foglalkoznak lótartással; van, aki csupán hobbiból, van, aki hagyományőrzés és van, aki lovagoltatás céljából.
2020. július 14. 09:25

Leidinger Dániel lovasíjászatot oktat pomázi lovasbirtokán 2020. június 22-én. MTI/Cseke Csilla

A lovak a szabadban, füves legelőkön töltik napjaikat, télen, zordabb idő esetén féltető alá tudnak behúzódni. A félrideg tartásban a heréltek, a kancák és csikóik természetes hierarchia szerint élnek, ellentétben a boxos tartásmóddal, ahol ez nem tud kialakulni. 

 

Gergely Domonkos ugrat át Tivorán János lova felett Szentendre határában 2020. május 22-én.

Berki Katalin és párja, Magyar Zoltán a szentendrei otthonuk ablakában szomszédjuk lovával 2020. június 25-én.

Lovak legelnek Tenkely Balázs szentendrei lovasbirtokán 2020. június 2-án.

Szolnoki János állatorvos lovaival és kutyájával szentendrei lovasbirtokán 2020. június 24-én. 

Egy kislány gondozza pónilovát a History Sportlovardában a Szentendrei-szigeten 2020. május 15-én. A családi vállalkozás fő profilja a lovas oktatás és táboroztatás.

Tóvári Balázs építészmérnök a ferdinánd huszárok uniformisában pihen a tűz mellett lovával Szentendrén 2020. június 21-én.

Képek: MTI/Cseke Csilla

MTI
  • Momentum: szórakozik a fiatal burzsoázia
    A diaszpórában élő magyarságot ma politikai lábtörlőként használó momentumos fia­talságnak az is teljesen elképzelhetetlen fogalom, mi az beállni egy bosszúvággyal és fanatizmussal teli ultranacionalista tömeg közepére tinédzserfejjel, és számonkérni az öklüket rázóktól magyarellenes szlogenjeiket.
  • Ne vegyünk részt tömegrendezvényeken!
    Nem javasolják a részvételt tömegrendezvényeken - nemcsak az október 23-ai ünnepségeken, hanem más tömegrendezvényen sem - mondta Müller Cecília a sajtótájékoztatón.
  • Borsod: Egymásra mutogatás, feljelentés, cigányozás
    A vereséget szenvedő ellenzéki pártok és a Bíró ügyével kapcsolatos gyanúját elhallgató Hadházy Ákos egymásra mutogatnak, a jobbikosok cigányoznak, Tényi István pedig feljelent mindenkit.
MTI Hírfelhasználó