Vitray is besétált az erdőbe
2020. július 31. 00:20

Az egykori tévés azt mondta, hogy hozzá soha nem érkezett közvetlenül utasítás a különböző pártközpontokból arra vonatkozóan, hogy milyen műsort készítsen.

„Olyan választ adtak a történtekre, amely feléleszti a reményt, hogy létezik a médiában szolidaritás, kollegialitás. Ennek most abban kellene megmutatkoznia, hogy az eltávozott gárda fórumhoz jut” – mondta Vitray Tamás a HVG-ben.

A volt tévériporter a Portré a rovatban beszélt az Index-ügyről, az interjúból a hvg.hu közölt részleteket. Ezek szerint Vitray felidézte, hogy a különböző pártközpontokból hozzá soha nem érkezett közvetlenül utasítás arra vonatkozóan, hogy milyen műsort készítsen, és ha főnöke mégis megpróbált valakit a műsorába protezsálni, megijedt, mert attól félt, hogy oda lesz a hitelessége. Ezt féltve végül az ezredfordulón nem állt bele egy interjúsorozatba, amelyet ő készíthetett volna Orbán Viktorral, noha kifejezetten rokonszenvesnek és közvetlennek találta az akkori és jelenlegi miniszterelnököt. „Személytől függetlenül minden ilyen kormányfői interjúhoz csak mikrofonállvány lehetett a riporter” – jelenti ki Vitray.

A beszélgetésben a hatvan éven át a médiában dolgozó Vitray Tamás elmondja véleményét a Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványi átalakításáról, valamint az ő saját oktatási módszeréről is beszél, de érinti a napirenden lévő újságírói etika kérdését is.

Vitray Tamás a távozó indexesekről: Olyan választ adtak, amely feléleszti a reményt

mandiner.hu
Címkék:
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó