Érezhető, ahogy Budapest fellélegzik
2020. augusztus 6. 00:27

„Tavaly ősszel egy hatalmas felelősséggel járó felhatalmazást kaptunk a választóktól. Az önkormányzatokban országszerte megmutathatjuk, hogy hogyan tudunk kormányozni, és a Fideszes szabadrablás helyett válaszokat adni az emberek valódi problémáira.

Tavaly ősszel még nem sejtettük, hogy egy világjárvánnyal és gazdasági válsággal, és a Fidesz-elnyomás új fokozatra kapcsolásával is szembe kell néznünk (ez utóbbi volt a legkisebb meglepetés).

És igenis jól vizsgázunk. Még akkor is, ha a Fidesz minden aljas húzást bevet az önkormányzatok gyengítésére.

Az állampolgárok új, tisztességes és emberséges vezetőket ismertek meg. Felemelő volt látni a Soproni Tamás vagy Pikó András vezetésével induló szociális programokat a koronavírus-válság mélypontján. Szinte érezhető, ahogy Budapest fellélegzik a zöldebb és XXI. századibb városvezetés alatt. Rengeteg példát hozhatnék kompetens, kormányzóképes vezetőkre Bajától Miskolcig. Ők a Fidesz ellenpontjai, ők mutatják meg, hogy jobban csináljuk, mint a Fidesz.

Ami Göd városával májusban történt, a Fidesz legaljasabb húzásainak egyike. Egy ellenzéki vezetésű városról lecsatolták a Samsung-gyár területét, elvették a bevételeinek egyharmadát, hogy ezeket a bevételeket a fideszes megyei közgyűléshez csatornázzák.

Mindezt egy világjárvány közepén, amikor az emberek a helyi közösségükhöz fordulnak segítségért, egy gazdasági visszaesés közepén, amikor a szociális ellátórendszerre sokszoros teher nehezedik.

Amikor az Európai Unióban az önkormányzatoknak juttatott direkt forrásokért küzdök, a tárgyalásokon az egyik legfontosabb ütőkártyám a gödi példa - ebből a példából mindenki egyetlen perc alatt megérti, hogy hogy működik az Orbán-rendszer.

Az, hogy egyes ellenzéki pártok gödi szervezetei nem erről beszélnek, nem ezzel foglalkoznak minden munkaórájukban Balogh Csaba polgármesterrel vállt vállnak vetve, az önmagában mutatja, hogy szem elől tévesztették, mi itt a tét.

A Fidesz rémuralma alatt élő embereket nem érdeklik a pozícióharcok, nem akarnak DK-s manipulált felvételeket és kicsinyes csörtéket. Az érdekli őket, hogyan fognak egy olyan Magyarországon élni, ahol nem lopja el Mészáros Lőrinc a Balatont, ahol nem fojtják meg kormányközeli oligarchák az Indexet.

Mi, a Momentumban ezért dolgozunk.”

Cseh Katalin: A gödi ügy tétje

mandiner.hu - facebook
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó