Magyar tartalékos katonák tettek esküt
Harminckilenc Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katona tett esküt Bátonyterenyén.
2020. augusztus 7. 09:51

Július elsején vonultak az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezredhez a most katonai esküt tett speciális önkéntes tartalékosok. A rendezvényen beszédet mondott Polyák András ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka.

Az ezred 25. és 68. Területvédelmi Zászlóaljában szolgálatot teljesítő tartalékos katonákat Polyák András ezredes, a területvédelmi ezred parancsnoka köszöntötte a bátonyterenyei Váci Mihály Gimnázium udvarán. „A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat jelenleg az egyik legrugalmasabb szolgálati forma hazánkban, amely akár a kapuja is lehet egy hosszú távú, megbízható munkalehetőséget és követhető pályaképet kínáló katonai pályának az elhivatottak részére. A szolgálat eredményes teljesítéséhez fontos, hogy érezzék: egy olyan közösséghez tartoznak, ahol igazi bajtársakká váltak, és ahol számíthatnak egymás segítségére, támogatására” – hangsúlyozta az ezredes.

A parancsnok az elmúlt hetekről elmondta, hogy a tartalékos katonák elszántságukról, felkészültségükről és tenni akarásukról tettek tanúbizonyságot. „Bebizonyították, hogy hittek magukban; eredményesen, elhivatottan, fegyelmezett katonai rendben hajtották végre a kiképzési feladatokat, amelyre büszkék lehetnek” – köszönte meg a tartalékosok szolgálatvállalását az ezredes.

A most esküt tett speciális önkéntes tartalékosok közül többen már jelezték: a szerződéses katonai pálya felé szeretnének továbblépni.

A Magyar Honvédség a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati forma bevezetésével a koronavírus-járvány miatt munkájukat elvesztő, 18 és 50 év közötti állampolgárok számára kínál rugalmas, fél évre szóló munkalehetőséget. A jelentkezők ez idő alatt alap-, általános lövész- és szakkiképzésen vesznek részt. A speciális önkéntes területvédelmi tartalékos katonák olyan ismereteket sajátítanak el, amellyel alkalmassá válhatnak, hogy a későbbiekben tartalékos, esetleg hivatásos, vagy szerződéses katonaként folytassák pályájukat.

Faragó Fanny

honvedelem.hu
Címkék: