Fekete-Győr hadüzenetet küldött a DK elnökének
Folytatódott tegnap az ellenzék háborúja Göd kapcsán, ezúttal a Momentum elnöke fogalmazta meg a DK pártközpontjának, mit is gondol Gyurcsány vezérszerepéről az ellenzéki térfélen.
2020. augusztus 8. 11:45

Gyurcsány Ferenc szerint a gödi vita olyan, mint a rák, mint a koronavírus. Lokalizálni helyben kell. „Óvni kell magunkat attól, hogy a politika helyi betegsége megfertőzzön mindent és mindenkit. A konfliktust helyben kell tartani. Védjük az egészséges egészet a beteg résztől” – ezt írta tegnap az ellenzék vezére szerepében tetszelgő, most épp békebírót játszó DK-elnök közösségi oldalán a gödi önkormányzatban bekövetkezett háborúskodásról. Ennek előzménye, hogy Balogh Csaba momentumos polgármester vissza akarta hívni a DK-s és LMP-s alpolgármestert, ezután pedig a két érintett párt a Jobbikkal összeállva felfüggesztette a polgármestert. A bukott miniszterelnök tegnap arra kérte a gödieket, hogy mielőbb zárják le a vitát, az egyre fájóbb háborút. „Mi meg – folytatta – ne engedjük, hogy tovább burjánozzon a helyi fertőzés.”

A gyurcsányi békebíráskodás nem járt eredménnyel. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke Balatonőszödről posztolt, s üzent a DK elnökének. Azt írta: „Az ellenzéki együttműködés egyik feltétele: nem manipulálunk hangfelvételt tisztességes emberek lejáratása céljából. Ha pedig manipuláltunk, és azt a Demokratikus Koalíció pártközpontjából tettük, mielőbb gondoljuk át szerepünket nemcsak az ellenzéki együttműködés, de a magyar politikai kultúra gyökeres megújítása szempontjából is.”

A Momentum elnöke hadüzenettel felérő kijelentését – balatoni biciklikörútját megszakítva – megtoldotta azzal a megjegyzéssel: „Őszödön is megálltam, ahol egy viharvert 2018-as Gyurcsány Ferenc választási plakát képében kísért
a múlt a két Balatonőszöd-tábla között félúton.” Fekete-Győr az évfordulós őszödi beszédre és az államtól elzabrált őszödi villára is utalhatott.

Megtörtént az is, amit korábban elképzelni sem lehetett volna: a gödi háborúban a Jobbik vette védelmébe Gyurcsányt. A párt önkormányzati képviselője, Híves Gábor ugyanis szintén a közösségi médiában arról értekezett, hogy Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere felrúgta az ellenzéki megállapodást, és becsapta a gödi embereket. A momentumos polgármester, Balogh Csaba az ATV-ben azt mondta, a DK által közzétett hangfelvételről a lényeg maradt le, az, hogy ő nem a fideszes Pintér Györgyöt szerette volna alpolgármesternek választani. Balogh hangsúlyozta: lemondani nem fog, és jogi lépésekkel akarja rávenni az LMP-s és DK-s alpolgármestereket a távozásra.

Magyar Hirlap
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó