Gyűlöletcunamit indított a baloldal Müller Cecília ellen
Ismét Müller Cecília került a balliberális médiumok célkeresztjébe. Ezúttal Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke köszörülte a nyelvét az országos tiszti főorvos személyén és munkásságán a Népszavában, összességében azt nehezményezve, hogy az emberek köszönetet mondanak Müller doktornő munkájáért. A 444.hu sem cáfolta meg magát: kapva kapott az alkalmon, hogy lefasisztázza a szakembert.
2020. augusztus 9. 15:57

Már nem ez az első alkalom, hogy Müller Cecília személyét, munkásságát, vallásosságát, sőt kommunikációs stílusát kritizálják. Ezúttal Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke állította pellengérre a szakembert.

Hargitai a Népszavában közölt írásában azzal kezdte, hogy Müller azért olyan végtelenül engedelmes közreműködője a kormány „gyűlöletkommunikációjának”, mert jó keresztény, a kereszténység pedig előírja és díjazza az engedelmességet. Majd azon lamentált, hogy vajon hogyan csinált Orbán Viktor kvázi bólogató Jánost a szakemberből, és legfőképpen mivel győzte meg a „magyar nemzet Cecíliáját”, hogy legyen az egész „hadművelet arca”, persze csak az arca, nem az irányítója, hiszen az maga Orbán Viktor – fűzte hozzá.

 

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A másik fő bűne: „osztozott a miniszterelnök aggodalmában, hogy a migránsok hozzák ránk a bajt”, továbbá „együtt vicsorgott” a kormányzattal azokra az iráni diákokra is, akiknél elsőként diagnosztizálták a koronavírust Magyarországon.

Az írás fontos eleme volt Müller Cecília röszkei látogatásának kigúnyolása is: „A tiszti főorvos asszony továbbra is ott küzd, ahol a legnagyobb szükség van rá: most a szerb határon akadályozza meg puszta kézzel, hogy azok a migránsok, akik az Adria partjáról egy alagúton keresztül jutottak el a magyar határhoz, vállukon egy ostromlétrával (…) nehogy a nyakunkra hozzák a második hullámot.”

De más ballibsi tollforgatókból is heves indulatot váltott ki Müller Cecília múlt heti sajtótájékoztatója, a 444.hu-s Bede Márton is nekiment Müllernek: „Remélem, senkit nem lep meg, hogy a nyunyókás nagymutter valójában a szó legszorosabb értelmében fasiszta” – írta.

Egészségügyi kockázat a migránsok jelenléte

Az ellenzéki médiumok által kritizált sajtótájékoztatón Müller Cecília elmondta: az ellenőrizetlen migráció rendkívüli mértékben kockáztatja Magyarország kiváló közegészségügyi és járványügyi helyzetét, így komoly egészségügyi kockázatot jelent, mert járványgócok kialakulását is előidézheti, ha a migránsok ellenőrizetlenül, ismeretlen helyről érkezve lépnek Magyarország területére.

MNO - Népszava - PestiSrácok
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Amerika szeretete
  Donald Trump úgy fogalmazott néhány napja egy beszédében a hazafias nevelést sürgetve: „fiataljain­kat Amerika szeretetére kell tanítani”, és azt is bejelentette, hogy országos bizottságot hoz létre a patrióta oktatás elősegítésére.
 • Áder: fel kell készülni a Covidnál súlyosabb válságokra
  "Fel kell készülnünk arra, hogy ezt a válságot - hacsak gyökeresen nem változtatunk eddigi életmódunkon - újabb, és akár a Covidnál jóval súlyosabbak követhetik" - figyelmeztetett Áder János köztársasági elnök szerdán, az ENSZ-közgyűlés jubileumi ülésszakán elmondott, videón közvetített beszédében.
 • Operatív Törzs - Maszk nélküli utas: nem indulhat a busz
  Ha a tömegközlekedési járművön utazó nem tartja be a maszkviselés szabályait, a járművezető felszólítja erre, és ha ennek nem tesz eleget, a vezető nem indul tovább járművével, felszólíthatja a szabály megszegőjét, hogy szálljon le, illetve rendőri intézkedést is kezdeményezhet.
MTI Hírfelhasználó