Gyűlöletcunamit indított a baloldal Müller Cecília ellen
Ismét Müller Cecília került a balliberális médiumok célkeresztjébe. Ezúttal Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke köszörülte a nyelvét az országos tiszti főorvos személyén és munkásságán a Népszavában, összességében azt nehezményezve, hogy az emberek köszönetet mondanak Müller doktornő munkájáért. A 444.hu sem cáfolta meg magát: kapva kapott az alkalmon, hogy lefasisztázza a szakembert.
2020. augusztus 9. 15:57

Már nem ez az első alkalom, hogy Müller Cecília személyét, munkásságát, vallásosságát, sőt kommunikációs stílusát kritizálják. Ezúttal Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke állította pellengérre a szakembert.

Hargitai a Népszavában közölt írásában azzal kezdte, hogy Müller azért olyan végtelenül engedelmes közreműködője a kormány „gyűlöletkommunikációjának”, mert jó keresztény, a kereszténység pedig előírja és díjazza az engedelmességet. Majd azon lamentált, hogy vajon hogyan csinált Orbán Viktor kvázi bólogató Jánost a szakemberből, és legfőképpen mivel győzte meg a „magyar nemzet Cecíliáját”, hogy legyen az egész „hadművelet arca”, persze csak az arca, nem az irányítója, hiszen az maga Orbán Viktor – fűzte hozzá.

 

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A másik fő bűne: „osztozott a miniszterelnök aggodalmában, hogy a migránsok hozzák ránk a bajt”, továbbá „együtt vicsorgott” a kormányzattal azokra az iráni diákokra is, akiknél elsőként diagnosztizálták a koronavírust Magyarországon.

Az írás fontos eleme volt Müller Cecília röszkei látogatásának kigúnyolása is: „A tiszti főorvos asszony továbbra is ott küzd, ahol a legnagyobb szükség van rá: most a szerb határon akadályozza meg puszta kézzel, hogy azok a migránsok, akik az Adria partjáról egy alagúton keresztül jutottak el a magyar határhoz, vállukon egy ostromlétrával (…) nehogy a nyakunkra hozzák a második hullámot.”

De más ballibsi tollforgatókból is heves indulatot váltott ki Müller Cecília múlt heti sajtótájékoztatója, a 444.hu-s Bede Márton is nekiment Müllernek: „Remélem, senkit nem lep meg, hogy a nyunyókás nagymutter valójában a szó legszorosabb értelmében fasiszta” – írta.

Egészségügyi kockázat a migránsok jelenléte

Az ellenzéki médiumok által kritizált sajtótájékoztatón Müller Cecília elmondta: az ellenőrizetlen migráció rendkívüli mértékben kockáztatja Magyarország kiváló közegészségügyi és járványügyi helyzetét, így komoly egészségügyi kockázatot jelent, mert járványgócok kialakulását is előidézheti, ha a migránsok ellenőrizetlenül, ismeretlen helyről érkezve lépnek Magyarország területére.

MNO - Népszava - PestiSrácok
  • Deák: Gyurcsány politikai strómanja Karácsony
    Belsős információk alapján ma már sok baloldali politikus megbánta, hogy belementek az előválasztásba, hiszen egy sima aláírásgyűjtéssel is megcsinálhatták volna az adatgyűjtést, nem kellett volna ekkora felhajtás hozzá – mondta a Magyar Hírlapnak Deák Dániel politikai elemző.
  • Még mindig nyomoz a NAV a Momentumnál
    A mai napig nem sikerült tisztáznia magát a Momentumnak, amellyel szemben a NAV még 2019 telén indított nyomozást költségvetési csalás gyanújával. A párt a 2018-as kampányra kapott több mint ötszázmillió forintos állami támogatással, azaz közpénzzel nem tudott elszámolni.
  • Államfőnk a családok védelméről beszélgetett a pápával
    A köztársasági elnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában zajlott beszélgetésről elmondta, ez volt az ötödik alkalom, hogy találkozott a szentatyával, és a harmadik olyan találkozó, ahol hosszabb tárgyalást tudtak folytatni.
MTI Hírfelhasználó