Az Antifa bolsevik szervezet, fasiszta taktikával
William Barr amerikai igazságügyi miniszter vasárnapi Fox News-interjújában kelt kit az Antifa ellen, kijelentve, hogy a mainstream - fősodor - média által támogatott mozgalom lényegében a bolsevizmussal azonosítható, munkamódszerük pedig fasiszta.
2020. augusztus 12. 00:02

William Barr amerikai igazságügyi miniszter a Fox News-nak adott interjújában fogalmazott meg erős állításokat az Antifáról.

A szélsőséges szervezet jelvénye

William Barr amerikai igazságügyi miniszter vasárnapi Fox News-interjújában kelt kit az Antifa ellen, kijelentve, hogy a mainstream - fősodor - média által támogatott mozgalom lényegében a bolsevizmussal azonosítható, munkamódszerük pedig fasiszta.

Az interjú keretei között az esemény házigazdája, Mark Levin kérdezőként egy, az Antifáról szóló jelentést is beolvasott, amelyben többek között az állt, a mozgalom jól szervezett, gazdagon támogatott, globális eléréssel rendelkező közösség.

A jelentés szerint az Antifa hosszútávon arra törekszik, hogy mind Amerikában, mind pedig „bölcsőjében”, Európában – így különösen Angliában és Németországban – kommunista világrendet állítson fel. A jelentés az Antifa rövidtávú projektjeként a Trump-adminisztráció leváltását jelöli meg.

Ennek kapcsán Levin idézte a Black Lives Matter-mozgalom egyik társalapítóját, aki kifejezetten állította, hogy a szervezet célja ugyanez (vagyis az elnök hatalmának megfékezése).

A felvetésre reagálva Barr kifejtette, hogy az adminisztráció megbuktatása mint célkitűzés annak tükrében nem meglepő, hogy az Antifa forradalmi tevékenységét tekintve fasiszta taktikákkal operáló bolsevik szervezet. Ennek kapcsán Barr megjegyezte azt is, hogy a politikai baloldal a rendszer normáinak szétzilálására törekszik, így szándékegységben van az említett mozgalmakkal.

„Szívesen vennék totális befolyás alá az emberek életét annak érdekében, hogy utópiát hozzanak el mindannyiunk számára. A hatalom akarása az, ami hergeli őket. Nem számítottak Trump győzelmére, ez pedig különös haraggal tölti el őket” – állítja Barr, hozzátéve, hogy az Antifa újfajta városi gerilla harcmodort folytat, pajzsként tartva maga előtt az első alkotmánymódosítást [többek között szólás- és sajtószabadság, gyülekezési jog].

Egy európai Antifa-demonstráció, amelyen a szélsőséges szervezet vállalta magát 

Barr úgy véli, hogy az Antifa rátelepszik a demonstrációkra, provokatőrei munkásságával erőszakot gerjeszt; ebből pedig az következik, hogy az Antifa áll a demonstrációkon tapasztalt magasan szervezett extrémista erőszak hátterében, amiről viszont a mainstream média elmulaszt tudomást venni. 

mandiner.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Amerika szeretete
  Donald Trump úgy fogalmazott néhány napja egy beszédében a hazafias nevelést sürgetve: „fiataljain­kat Amerika szeretetére kell tanítani”, és azt is bejelentette, hogy országos bizottságot hoz létre a patrióta oktatás elősegítésére.
 • Áder: fel kell készülni a Covidnál súlyosabb válságokra
  "Fel kell készülnünk arra, hogy ezt a válságot - hacsak gyökeresen nem változtatunk eddigi életmódunkon - újabb, és akár a Covidnál jóval súlyosabbak követhetik" - figyelmeztetett Áder János köztársasági elnök szerdán, az ENSZ-közgyűlés jubileumi ülésszakán elmondott, videón közvetített beszédében.
 • Operatív Törzs - Maszk nélküli utas: nem indulhat a busz
  Ha a tömegközlekedési járművön utazó nem tartja be a maszkviselés szabályait, a járművezető felszólítja erre, és ha ennek nem tesz eleget, a vezető nem indul tovább járművével, felszólíthatja a szabály megszegőjét, hogy szálljon le, illetve rendőri intézkedést is kezdeményezhet.
MTI Hírfelhasználó