EU-s? Szivárványos? Székely és magyar!
Mutasd meg a zászlódat, és megmondom, ki vagy! Egyáltalán nem véletlen, hogy a közelmúltban az árpádsávos és a székely zászló tudott csak alulról induló karriert befutni. Az uniós és a szivárványos zászló köré nálunk nem épült se széles kultusz, se népes mozgalom. A mesterséges ugyanis sosincs olyan jó, mint az őshonos.
2020. augusztus 17. 18:20

A nyári uborkaszezonban végül hozzánk is eljutott a nyugaton dúló kultúrharc. Igaz, szokás szerint csak a pop-up bicikli utakkal teletűzdelt körúton belülre, pontosabban néhány ellenzéki városháza homlokzatára. A kedélyeket most éppen a progresszió aktuális jelképének tartott szivárványos zászló borzolja, amit pár ellenzéki polgármester helyezett ki.

A jelképválasztással ellenzékünk le van maradva egy brosúrával a neokommunista kultúrharc élcsapatától, náluk ugyanis a jellemzően privilegizált fehér homoszexuális férfiak által lengetett zászló már a kirekesztés jele. Akinek van gusztusa ideje itt elmélyedhet a különböző szexuális kisebbségek közötti kirekesztések komplex világában.

Az egész elsikkadt volna, ha a magukat hazafiaknak nevező focidrukkerek és az általuk keltett hullámon egy radikális politikus le nem szedik a zászlókat. Ha nincsen a habverés, a zászlók idegen testek maradtak volna a város életében, amiről a legtöbben azt sem tudják, mit jelképeznek.

A homoszexualitás propagálása nálunk nem igazán működik, a mi népünk a szexualitást ugyanis magánügynek tekinti, ami nem az utcára, hanem az otthon négy fala közé való. Ezért is szánalmas a nyugati diplomaták és multi cégek erőlködése, akiknek “munkaköri kötelességből” kötelező szolidaritani a Pride-on, és jó érzés tudni, hogy a magyar diplomácia külföldön kimarad ebből a polkorrekt őrületből.

Ahogy a szivárványos zászló, úgy az uniós zászló sem vált tömegek kedvencévé. A közintézményeken lobog, mint korábbi uniókban a Habsburgok fekete-arany zászlaja, vagy a proletár internacionalizmus vörös lobogója. A városkép része, amihez hozzászoktunk. Egy 4300 fős, az EU-s zászlóért rajongó közösségi csoport is csak a választások körül aktivizálódik.

Az ilyen importáruval szemben az árpádsávos zászló a balliberális kormányok idején valódi karriert futott be. Szó szerint vörös posztó volt a hatalom szemében, ám miután a 2002-2010 közötti elpocsékolt nyolc év véget ért és a jobboldaliaknak már nem volt mi ellen lázadni, az árpádsávos zászlót felváltotta a “három sávos”, a nemzeti trikolór.

Több, mint bot és vászon.

A székely zászló pedig 1990 óta sosem ment ki a divatból. A számos erdélyi testvértelepülés miatt, valamint az egymást váltó bukaresti kormányok elnyomó politikája elleni tiltakozásul ott lobog számos városházán és erkélyen.

Egy dolog azonban nem változott: A balliberális véleményterror miatt továbbra is a nemzeti és a székely zászló kihelyezése a bátorság és a globalizmus elleni lázadás jele. Minél jobban erőltetik a globális jelképeket, annál inkább. Arra emlékeztet bennünket, hogy az őshonos mindig jobb, mint az import!

Kiszelly Zoltán

politológus

mozgasterblog.hu
  • Az egyezmény, aminek nyomán marhavagonokba zártak 76 ezer magyart
    Embereket nem lehet marhacsordaként az egyik országból a másikba átterelni – idézi Lloyd George egykori brit miniszterelnök kijelentését Ligeti Dávid. Mégis megtörtént: a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár történészével a csehszlovák-magyar lakosságcsere-egyezményről beszéltünk.
  • Sztálin nem indul az előválasztáson
    A komoly jelöltek még kivárnak, és lebegtetik indulásukat. A szándékaikról szóló találgatás a legjobb nekik, mivel addig is róluk beszélnek.
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
MTI Hírfelhasználó