Erdő Péter üzenete (videó!)
Erdő Péter: Remény számunkra, ha arra építjük életünket, akire Szent István építette országát, Jézus Krisztusra
Bizakodó, bátorító üzenettel köszöntötte Erdő Péter bíboros, prímás Szent István ünnepét.
2020. augusztus 19. 16:00

Videóüzenet küldött Szent István király ünnepén Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mindazoknak, akiknek kedves a magyarság sorsa, akik tisztelik azokat az értékeket, amelyeket az államalapító uralkodó a maga korában megvalósított. 

A főpásztor ünnepi köszöntőjében felidézte, hogy a járvány következtében idén átélhettük a megszorításokat, a tilalmakat, az újraéledő reménykedés hónapjait. Utalt arra is, hogy nem tudjuk, mi vár ránk a következő időszakban. Erdő Péter a bizonytalan helyzet kapcsán úgy fogalmazott:       

„Ez nem szomorúság, hanem remény számunkra: ha arra építjük az életünket, akire Szent István építette az országát, vagyis Jézus Krisztusra.” 

Hozzátette, őt ünnepeljük, vele akarunk találkozni a 2021. szeptember 5-12. között Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson.

A teljes videóüzenet itt megtekinthető: 

https://youtu.be/Adb9jox4Q44  

gondola.hu
  • A Jogi Könyvszalon gyarapíthatja közös tudásunkat
    A francia mintára létrejött Magyar Jogi Könyvszalon hozzájárulhat közös tudásunk gyarapításához és a közéleti vitakultúra színvonalának emeléséhez - mondta köszöntőjében az államfő a hagyományteremtő szándékkal megszervezett, jogi könyveket bemutató első ilyen rendezvényen.
  • Növelni kell a szülőföld megtartó erejét
    Növelni kell a szülőföld megtartó erejét, mert az elmúlt harminc évben 25 millió munkavállaló távozott Nyugat-Európába Kelet- és Közép-Európából, és ez az elvándorlás legalább ezermilliárd eurójába került az érintett országoknak - erről is beszélt Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Salgótarjánban.
  • Hazudtak, akik a CEU bezárásával kampányoltak
    Orbán Viktor kormányfő úgy fogalmazott: "Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában." "Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről" - jegyezte meg.
MTI Hírfelhasználó