Élő videóban semmisítették meg a kereszténységről hazudozó Karácsonyt
A 25. Budapest Pride-ról tett közzé egy bejegyzést Karácsony Gergely a Facebookon szombat este – olvasható a 888.hu-n. Mint írják, a főpolgármester a semmitmondó liberális maszlagok pufogtatása mellett a teológia rögös útjára is rálépett.
2020. augusztus 24. 09:50

Karácsony a Pride és kereszténység kapcsolatáról a következőket írta: Pedig a Pride nem vallásellenes. A szivárványos zászló nem üzen mást, mint ami a katolikus egyház hivatalos álláspontja is. Hogy senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés a szexuális orientációja miatt, mert mindannyian Isten teremtményei vagyunk, Isten szereti a meleg embereket és az egyháznak is szeretnie kell őket.

Nem kellett sokat várni, hogy helyretegyék a teológiához sem értő főpolgármestert – írja a 888. Szász Péter, a Depositum nevű katolikus hitvédelmi Facebook-oldal főszerkesztője az ominózus Karácsony-poszt megjelenése után kevesebb mint egy órával élő videóban ismertette a katolikus álláspontot a homoszexualitással és a többi „szexuális aberrációval” kapcsolatban.

Karácsony Gergely gyalázatosan azt merte mondani, hogy a szodómia szimbólumává süllyesztett szivárványos rongy – mert nem nevezhetném lobogónak, zászlónak sem – az egybevág a katolikus egyház tanításával, mert szerinte mindenki Isten teremtménye, és Isten mindenkit szeret, így a homoszexuális embereket is – hangzik el a felvételen.

Szász Péter hozzáteszi: Isten mindenkit szeretetből hozott létre, de senkit sem üdvözít akarata ellenére. Aki szembeszáll vele, végső soron maga okozza kárhozatát. […] Mind az Ó-, mind az Újszövetség rögzíti, hogy akik ezt a bűnt elkövetik, égbekiáltó bűnt követnek el […] A szodómia minden fajtája (ahogy a klasszikus jogrend nevezi: a természetellenes fajtalankodás), és annak minden ága az A, B, C-től egészen az X, Y, Z-ig ide tartozik. A közel hatperces videóban az ismert katolikus apologéta közérthetően és világosan fogalmazza meg az egyház álláspontját a kérdésben.

888.hu
MTI Hírfelhasználó