A koronavírus legalább olyan veszélyes, mint a spanyolnátha
A koronavírus legalább olyan veszélyes mint a spanyolnátha – mondta Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutató Központ virológiai kutatócsoportjának vezetője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2020. augusztus 24. 15:54

Hibás az a feltételezés, miszerint a koronavírus az egyszerű influenzával egyenértékű – jelentette ki a professzor a Kossuth Rádióban. Az új eredmények azt mutatják, hogy a koronavírus több szervi elégtelenséget okoz és nem csak a légúti rendszert és a tüdőt károsítja.

A vakcinafejlesztések kapcsán Jakab Ferenc úgy vélekedett, hogy „a védőoltások bár még vizsgálati szakaszban járnak, de rendkívül előrehaladott állapotban vannak”. Az orosz vakcinára kitérve a virológus azt mondta: annak ellenére, hogy nem sok adat áll rendelkezésre, még működőképes lehet az oltás.

A koronavírus elleni gyógyszer kapcsán Jakab Ferenc úgy vélekedett: Több szer együttes kombinációjával lehet majd hatékonyan leküzdeni a fertőzést.

hirado.hu
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Ismét kiderült: a Momentum nemzetáruló!
  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke közleményben reagált az ellenzéki párt újabb nemzetárulására.
 • A migránskvóta fenyegetése fennmaradt
  Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagját, az ugyanis arra kényszerítheti Magyarországot, hogy bevándorlókat fogadjon be - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott pénteki interjújában.
 • Rétvári: a köznevelés a természetvédelmet szolgálja
  Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken, a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.
MTI Hírfelhasználó